Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Malta: Duguje li Jadera Gradu 9,5 ili 15,4 milijuna kuna?

01.03.2018. 15:50
Malta: Duguje li Jadera Gradu 9,5 ili 15,4 milijuna kuna?


Mladen Malta, vijećnik MOST-a i predsjednik Udruženja obrtnika Zadar kojeg je na aktualnom satu Gradskog vijeća zanimalo poslovanje grada s tvrtkom Jadera, dobit će pisani odgovor.
Malta je upozorio na razlike u prikazanim dugovima tvrtke Jadera za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada koje je on dobio od onih koji su nedugo potom dostavljeni portalu 057info.
– U očitovanju koje sam dobio navodi se dug od 9,5 milijuna kuna, a nekoliko dana kasnije portal 057info objavio je podatak, pozivajući se na Grad Zadar, da dug iznosi 15,4 milijuna kuna. Razlika je to od 5,9 milijuna kuna. Di su pare?!, upitao je Malta te upozorio kako se svim drugim zakupcima ugovor produžuje svake dvije godine isključivo ako prilože potvrdu da nemaju dugova prema Gradu i Poreznoj upravi.
– Dug ne bi bio ovako veliki da se jednako postupilo i prema privilegiranoj Jaderi, ustvrdio je Malta te zatražio pisani odgovor s obrazloženjem razlike od 9,5 milijuna kuna, razlozima produživanja ugovora ali i popisom svih poslovnih prostora kojima raspolaže Jadera temeljem ugovora o zakupu sklopljenima s Gradom.
Gradonačelnik Dukić odgovorio mu je kako on nema obzira ni prema kome te obrazložio da se u konkretnom slučaju radi o prostorima koji su predmeti sudskih sporova.
– Jadera i Grad bili su u dugotrajnom sudskom sporu. Sada kad su se na sudu određene stvari riješile, Grad je poduzeo sve mjere kako bi zaštitio svoje interese, odrješito je odgovorio Dukić.