Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rasterećeni po pobjedu

Autor:

31.03.2009. 22:00
Rasterećeni po pobjedu

Foto: Filip BRALA



Njima visi mač nad glavom, dok mi možemo odigrati rasterećeno i ponovimo li igru protiv Zaboka, bit ćemo vrlo opasni – kaže Čiklić


Osokoljeni odličnom igrom i vrlo važnom pobjedom nad Zabokom, košarkaši Borik-Puntamike idu na megdan Kvarneru kojemu baš i ne cvjetaju ruže u posljednje vrijeme. Riječani su se zakovali za dno ljestvice Lige za ostanak i samo ih pobjeda nad Puntamičanima može održati u nadi da će spasiti prvoligaški život. Puntamičani ipak imaju priliku odigrati rasterećeno i pokušati iznenaditi domaćine, što bi im značilo puno vedrije dane. Za situaciju u vezi s Kvarnerom najbolji sugovornik je Roko Čiklić, koji je prošle sezone branio boje tog kluba, a sada je na drugoj strani i možda će i sam odlučivati o njegovoj prvoligaškoj sudbini.
– Kvarner je u jako nezgodnoj situaciji i morat će se dobro namučiti misle li ostati u ligi. U kontekstu toga ova utakmica protiv nas im je biti ili ne biti. Jednostavno nemaju pravo na kiks i tu vidim našu šansu. Njima visi mač nad glavom, dok mi možemo odigrati rasterećeno i ponovimo li igru protiv Zaboka, bit ćemo vrlo opasni – u uvodu će Čiklić.
Kvarner je skupina odličnih individualaca, ali nemaju kolektiv. Od kuda prijeti najveća opasnost?
– Sigurno je da najveća opasnost prijeti od Marijana Mancea koji ima sve ovlasti kod njih i opasan je šuter. Njegovih je 30 lopti u utakmici. Imaju pored njega još nekolicinu izvanrednih igrača kao Grbešića, Glavinića koji je odličan na poziciji jedan, Spahiju koji je odličan skakač, ali su i hendikepirani izostankom drugog centra Anđelije. Tu bi trebali tražiti šansu, jer su definitivno tanki pod košem – analizirao je bivši klub Čiklić.
Kakva je situacija u Borik-Puntamici uzimajući u obzir turbulentan tjedan popraćen smjenom na klupi? Plantak je ipak svojim dolaskom unio određenu svježinu u vaše redove.
– Definitivno se zbio jedan, kako se u sportu kaže, pozitivan šok. Jednostavno smo s Tihom Bujanom ušli u neko razdoblje koje je bilo već pomalo monotono i došlo je do jednog zasićenja na relaciji igrači-trener. Nije tu bilo nikakve dramatike, nego smo nakon dolaska Plantaka živnuli i dobili motivaciju. Na to je sigurno utjecala njegova golema količina energije koju je unio na treninge i utakmice, što je sigurno upalilo prekidače u nama. Promjena se osjeti najviše na treninzima koji možda i nisu toliko bolji od Bujanovih, ali su definitivno drukčiji što nam je u ovom trenutku stvarno dobro došlo. Samo da je promjena – zaključio je Čiklić.