Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bit će teško, Borik je opasan

31.03.2011. 22:00
Bit će teško, Borik je opasan


Trebamo nametnuti od početka naš ritam i onda će sve biti lakše – kaže Dijan
U redovima Splita s punom pozornošću očekuju dolazak Borik-Puntamike. Poraz u Sinju od Alkara žele isprati domaćom pobjedom, a “žuti” su itekako svjesni da je Plantakova družina opasna. Iako su posljednjih sezona Splićani relativno lako izlazili na kraj s Puntamičanima na svom terenu protiv Cibone i Cedevite im daju pravo misliti da tako neće biti večeras. Tako misli i jedan od dvojice Zadranina u žutom dresu. Pored Roka Čiklića od ove sezone stanovnik Splita je Toni Dijan. On je dobro upoznat sa situacijom u rodnom gradu gdje je Borik-Puntamika opet pravi hit.
– Čuo sam se s prijateljima u Zadru koji su mi kazali da je Borik-Puntamika odigrala fenomenalno protiv Cibone i Cedevite. Čak su trebali pobijediti Cedevitu da su imali malo više mudrosti i iskustva. Stoga očekujem večeras iznimno tešku utakmicu protiv čvrstih Puntamičana.
U kakvom je stanju splitska momčad nakon loše izvedbe u Sinju?
– Nismo dobro odigrali protiv Alkara i zato želimo na svom terenu pokazati da je to bilo samo prolazno. Imamo dobru sezonu, dobar roster u kojem se može naći i onih iskusnijih i onih igrača koji tek dolaze. Mislim da smo u stanju odraditi Ligu za prvaka u dobrom raspoloženju, a za to će nam trebati pobjeda nad Puntamičanima.
Dijan tvrdi da na Gripama znaju gdje je najveća snaga Puntmičana.
– U obrani koju znaju odigrati jako agresivno i iz toga im proizlazi napad u kojem ubadaju sa svih strana. Trebamo nametnuti od početka naš ritam i onda će sve biti lakše. Nadamo se da će u ovim utakmicama koje dolaze porasti interes Splićana za dolazak u dvoranu. S punijim tribinama sigurno bismo bili još motiviraniji i gladniji pobjeda – zaključio je Dijan.