Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prohujala Čupava kokošja družba

31.03.2011. 22:00
Prohujala Čupava kokošja družba


Desetak polaznika kreativne dječje ekoradionice “Čupava kokošja družba” izrađivali su kokoši od žutih najlonskih vrećica pod vodstvom odgojiteljice Tine Vukić-Karađole
Gradskom knjižnicom Zadar, Ogranak Arbanasi prohujala je Čupava kokošja družba, prave uskrsne čupave kokice u najlonskim opravama. Desetak polaznika kreativne dječje ekoradionice “Čupava kokošja družba” izrađivali su kokoši od žutih najlonskih vrećica pod vodstvom odgojiteljice Tine Vukić-Karađole. Osim mališana u dobi od tri do 12 godina na radionici je sudjelovalo i nekoliko roditelja koji su se na ovaj način odlučili podružiti sa svojom djecom.
Radionica je započela čitanjem priče “Jaje koje nije znalo koju boju voli” nakon čega su polaznici radionice imali zadatak da najlonske vrećice povežu u tijela i glave malih kokica, a zatim im nalijepe oči u kljunove od hamer papira. Temu i ideju za radionicu predložila je voditeljica Tina Vukić-Karađola koja je vidjela odličnu priliku da djeca samostalno izrade prigodne uskrsne ukrase te nauče nešto o korisnom iskorištavanju otpada. Iz Gradske knjižnice bili su oduševljeni ovom idejom, a ideja je razveselila i djecu.
– Djeca su bila jako iznenađena kako su im te kokice od običnih najlonskih vrećica kasnije krasno ispale. Čak su neki izrazili želju da ih ponesu doma kako bi im poslužile kao ukras za Uskrs, dok je drugi dio ostao ukrašavati Odjel, kazala je djelatnica knjižnice Melita Zubčić-Letinić. A nakon ovakvog oduševljenja nema sumnje da će ovaj Uskrs biti u znaku “Čupave kokošje družbe”.