Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Silovatelju maloljetnice tri godine i pet mjeseci zatvora

31.03.2011. 22:00
Silovatelju maloljetnice tri godine i pet mjeseci zatvora


Znajući kako je zbog bolesti smanjenih mentalnih mogućnosti, 32-godišnjak je maloljetnu poznanicu namamio u automobil i odvezao na skrovito mjesto u dva navrata. Prvi put nad njom je počinio kazneno djelo bludnih radnji, a drugi silovanja
Nepravomoćnom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci jučer je na Županijskom sudu u Zadru osuđen 32-godišnjak iz susjedne BiH s prebivalištem u okolici Zadra.
Županijsko državno odvjetništvo 32-godišnjaka je teretilo zbog silovanja i bludnih radnji nad malodobnom i mentalno bolesnom djevojkom, a nakon što je okončan dokazni postupak, koji se zbog zaštite identiteta žrtve vodio iza zatvorenih vrata sudnice, sutkinja Dijana Grancarić proglasila ga je krivim za obje točke optužnice.
Prema navodima optužnice 32-godišnjak je kazneno djelo bludnih radnji počinio 27. ožujka 2009. godine na području Zadra nakon što je maloljetnu poznanicu, tada učenicu drugog razreda zadarske ekonomske škole, dočekao nedaleko od škole i namamio u svoj automobil marke “passat” pod izlikom da će ju odvesti na kavu. Djevojka, koja je zbog bolesti smanjenih intelektualnih mogućnosti, poziv je prihvatila i sjela u automobil, no 32-godišnjak ju je umjesto na obećanu kavu odvezao na skrovito mjesto. Tamo ju je, protivno njezinoj volji, započeo ljubiti, grliti i dirati po tijelu te joj je spustio hlače, no odustao je nakon što mu je djevojka rekla da ima mjesečnicu. Svoj naum 32-godišnjak je ostvario šest dana kasnije, odnosno 2. travnja. Tada je ponovno djevojku, za koju je znao da je zbog bolesti smanjenih intelektualnih sposobnosti, dočekao pred školom i uvjerljivom pričom da će ju odvesti na kavu namamio u automobil. Kada je pristala i sjela u njegov “passat”, odvezao ju je u šumu na predjelu Kožina. Spustio je sjedala automobila i djevojku započeo ljubiti i grliti nakon čega joj je protivno njezinoj volji rasparao zatvarač na hlačama i skinuo ih unatoč njezinu opiranju, vrištanju i molbama da prestane. Potom je, koristeći fizičku nadmoć svladao njen otpor, raširio joj noge i općio s njom. Nije se obazirao ni kada se djevojka žalila na bol već ju je još i ugrizao za dojku pri čemu je djevojka zadobila lakše ozljede u vidu razderotina kože i podljeva krvi.
Sutkinja Grancarić 32-godišnjaka je zbog bludnih radnji osudila na šest mjeseci zatvora, a zbog silovanja na tri godine i tri mjeseca zatvora što je na koncu objedinjeno u jedinstvenu nepravomoćnu presudu u trajanju od tri godine i pet mjeseci zatvora u koji mu se ubraja pritvor u kojemu je prije nego što je ispitan pred istražnim sucem Županijskog suda u Zadru Borisom Babićem odležao jedan dan. Osim zatvorske kazne sutkinja Grancarić naložila mu je i podmirivanje troškova sudskog postupka od 12 tisuća kuna. Na ovu nepravomoćnu presudu obje strane u postupku imaju pravo žalbe.