Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tko može s Cibonom i Cedevitom može i sa Splitom

31.03.2011. 22:00
Tko može s Cibonom i Cedevitom može i sa Splitom


Sigurno je utakmica protiv Cedevite ostavila najveći trag na svima i potrebno je izbaciti iz glava taj poraz i koncentrirano pristupiti Splitu – kaže Plantak
Nakon dva teška domaća susreta u kojima su na ugodno iznenađenje košarkaši Borik-Puntamike ostvarili polovičan učinak slijedi im prvo gostovanje u ligi. Večeras u 19 sati Puntamičani će odmjeriti snage sa Splitom koji je superiorno odnio prvo mjesto ispred Borik-Puntamike u A-1 ligi. Gripe posljednjih sezona nisu bile baš sretne za “zelene”. Upisivali su se uglavnom teški porazi, no trener Neven Plantak računa na poznatu agresivnost i borbenost svojih igrača. Iako su protekli ogledi protiv Cibone i Cedevite odnijeli podosta energije i motivacije Plantak vjeruje da njegovi igrači mogu prikazati igru kao u tim utakmicama.
– Nastojat ćemo održati razinu agresivnosti i borbenosti iz uvodna dva kola. Nakon Cibone i Cedevite došlo je do određenog pražnjenja igrača koji su u te utakmice unijeli svoj optimum. Sigurno je ova posljednja protiv Cedevite ostavila najveći trag na svima i potrebno je izbaciti iz glava taj poraz i koncentrirano pristupiti Splitu.
Splićani će htjeti isprati lošu izvedbu iz Sinja u prošlom kolu.
– Splićani su dominirali u A-1 ligi, s pravom jer imaju kvalitetan roster isprepleten mladošću i iskustvom. Posljednje dvije godine smo na Gripama triput glatko izgubili i mogu reći da nam ne odgovaraju. Pored toga inspiracija će im biti loša predstava protiv Alkara u subotu i neće dopustiti da kompromitiraju domaći teren prije gostovanja klubova iz NLB lige.
Ipak, momčad koja je deklasirala Cibonu, držala u konopcima europski moćnu Cedevitu, zašto bi mogla naškoditi i Splićanima.
– Dok se igra sve je otvoreno. Ne idemo u Split izgubiti, već pokušati pobijediti. Samo ističem da to neće biti nimalo jednostavno s obzirom da su po kvaliteti igrača Splićani najbliže NLB ligašima od ovih ostalih. Imaju desetoricu kvalitetnih igrača na čelu s najiskusnijima Subotićem, Grgurevićem, Mimicom i Dijanom. Od mlađih su im tu Katić, Babić, Najev, Režić i Mahalbašić koji im je pristigao iz Fenerbahcea. Uz naš pristup na gornjoj granici maksimuma imamo svoju priliku. Samo teško je od mojih igrača očekivati u kontinuitetu svaki tjedan po dva puta da mogu igrati preko svojih realnih mogućnosti. U tom kontekstu treba kod nas očekivati određeni pad kako liga bude odmicala, iako sam siguran da ćemo imati još nekoliko utakmica u kojima ćemo pokazati da sve ovo iz prva dva kola nije bilo slučajno.
Put Splita Puntmičani će bez važne karike, Petra Marića.
– Marić je obnovio ozljedu gležnja protiv Cedevite i neće biti u treningu do nedjelje. Njegove usluge će nam nedostajati protiv Splita, jer nam je bitan igrač koji je cijelu sezonu kvalitetno odgovarao svim zahtjevima i u obrani i napadu – zaključio je Plantak.
 


11. listopada 2005.


SPLIT CO74
BORIK-PUNTAMIKA83
(22:17, 19:19, 10:23, 23:24)
SPLIT – Dvorana Gripe. Gledatelja: 400. Suci: Urukalo (Šibenik), Goleš (Šibenik), Vojnović (Duće).
SPLIT CO: Manović 19, Bilić 2 (2-2), Kedžo 13 (5/6), Čizmić 9 (2/2), Erjavec 5 (3/4), Kaštropil (0/2), Špralja 21 (7/8), Vladović, Vidaković 7 (2/2), Han, Siriščević, Buljan. Trener: Ivica Skelin.
BORIK-PUNTAMIKA: Blaslov 18 (5/5), Dundov 7, Ivanov 10 (2/5), Peljušić, Dražović 2 (0/2), Pavić, Stipčević 16 (2/4), Plantak, Filipović, Bulić, Jurjević 5 (2/2), Žorž 25 (8/8). Trener: Tihomir Bujan.
Pobjede Puntamičana u dvoboju protiv Splićana posljednjih godina nisu nikakvo iznenađenje. S jedne strane, Split se kvalitetom spustio u okvire A-1 lige, a Zadrani su svih ovih godina bili konstanatno dobri. No, pamti se slavlje Borika na Gripama u 2. kolu A-1 lige 2005. godine. Bilo je to prvo gostovanje Zadrana u A-1 ligi nakon deset godina i odmah velika pobjeda. Nakon toga Borik još čeka novu pobjedu u Splitu.