Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

TZ Obrovac još nije isplatila namjenska sredstva radnicima

31.03.2011. 22:00
TZ Obrovac još nije isplatila namjenska sredstva radnicima


Suprotno dogovoru s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i u javnosti izrečenim obećanjima, Turistička zajednica Grada Obrovca još nije isplatila sve plaće Veroniki Gluhač i petorici zaposlenika. Podsjetimo, zahvaljujući programu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Veronika Gluhač i još petoro nezaposlenih osoba s dužim stažem na Zavodu, zaposlili su se privremeno u Turističkoj zajednici Grada Obrovca. Međutim, sve plaće nikako da stignu na njihov račun. Nakon medijskog pritiska isplaćena im je jedna plaća, a isplata ostatka trebala je biti realizirana još prije dva tjedna. U međuvremenu, Grad Obrovac i HZZ su se dogovorili da će pretposljednja plaća biti isplaćena do jučer, a posljednja čak do 10. travnja. Međutim, Veronika Gluhač i ostali su, prema njenim riječima, ponovno izigrani.
Kao što je poznato, država je za održavanja narodnih nošnji odredila radnicima plaću od 2.500 kuna, ali su do isteka šestomjesečnog ugovora, 19. ožujka, radnici dobili svega dvije plaće. TZ Grada Obrovca je namjenska sredstva u iznosu 115,119.86 kuna iskoristila za neka druga plaćanja, što je po nalogu gradonačelnika Ante Župana obavila obrovačka političarka Đurđica Roupec.
Pod pritiskom javnosti i HZZ-a koji je prijetio da će aktivirati mjenicu, Grad Obrovac sada „pregovara” o obročnoj isplati sredstava koja su bila strogo namjenska i još nisu isplaćena radnicima.