Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zgrada Zavoda ipak nije prodana saudijskoj kraljevskoj obitelji

31.03.2016. 22:00
Zgrada Zavoda  ipak nije prodana  saudijskoj  kraljevskoj  obitelji


Na sličan način našalil se i zadarska policija. Objavili su priopćenje u kojemu su naveli kako će provoditi akciju nadzora prometa u kojoj će nagraditi one koji poštuju propise
Vijest koju smo u petak, 1. travnja, ekskluzivno objavili pod  naslovom “Prodana zgrada Zavoda – Dio Kolovara postaje rezidencija  saudijske kraljevske obitelji!” zapravo je bila samo prvotravanjska šala. 
Svim čitateljima koji su povjerovali u ovu priču veliko hvala na  povjerenju. Svjesni smo da ima i onih čitatelja koji će ocijeniti kako je  sama tema možda preozbiljna da bi bila predmet prvotravanjske šale,  no nešto smo morali odabrati pa molimo da nam ne zamjere.
A slično su jučer napravili i čuvari reda i mira – zadarski policajci. Elis  Žodan, glasnogovornik PU zadarske, u jutarnjem uobičajenom izvješću  ubacio je i prvotravanjsku šalu pod naslovom “Akcija – Je’l tako i doma  driftaš, a!?”, a nekoliko sati kasnije zahvalio je svim medijima koji su  “vijest” prenijeli.
– U šaljivom tonu htjeli smo se približiti i obratiti upravo ciljanoj publici, a to su mladi vozači, za koje se nadamo da će šerati, linkati, lajkati  ili hejtati vijest, ali možda i razmisliti o njoj. Svim motoristima želimo  sretnu moto-sezonu, bez prekršaja, padova i nesreća, kazao je Žodan, a  šalu prenosimo u cijelosti:
– Dolaskom lijepog, toplog i suhog vremena za očekivati je i povećanje broja mopeda, skutera i motocikala na našim prometnicima.  Kako kategorija vozača i putnika vozila na dva kotača spada u jednu od  najugroženijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici pojačano će nadzirati njihovo ponašanje u prometu i poštivanje zakonskih propisa vezanih za način vožnje, ali i obveznu opremu vozila te  zaštitnu opremu vozača- istaknuli su jučer  u PU zadarskoj, iz koje su  poručili kako tijekom tog dana na gradskim ulicama mopedisti, skuteraši i motociklisti mogu očekivati nadzor policije.
– Oni koji poštuju zakonske propise, dakle voze propisanom i prilagođenom brzinom, bez proklizavanja i driftanja, na motorima imaju  retrovizore, propisno montirane pločice, homologirane ispušne sustave  i drugu opremu, koji nose homologirane kacige i voze s oba kotača na  kolniku i rukama ( a ne nogama) na upravljaču, mogu se nadati prigodnim simboličnim poklonima, pohvalama i priznanjima policajaca.  Ovi drugi mogu se nadati strogim i pravičnim sankcijama- naveli su 1.  travnja u policiji.