Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na Višnjiku žele produžiti sezonu

31.03.2017. 22:00
Na Višnjiku žele produžiti sezonu


Vaterpolisti Zadra 1952 četvrti put ove sezone naći će se u bazenu sa susjedima iz Šibenika. Riječ je o uzvratnoj utakmici za plasman u četvrtfinale doigravanja za prvaka Hrvatske. Solaris iz prvog dvoboja donosi prednost 6:4 što znači da igračima s Višnjika za prolaz dalje treba pobjeda od tri gola razlike.
– Želimo pobijediti s potrebnom razlikom i tako produžiti sezonu koja je poput nekog sna koji traje od devetog mjeseca prošle godine kada smo odlučili nastupati u A-2 regionalnoj ligi. Zaostatak iz prve utakmice nas ne smije obeshrabriti jer imamo dovoljno fizičke i mentalne snage sve to nadoknaditi i izboriti četvrtfinale s Jugom – smatra Goran Jovančević, trener Zadrana koji žele izbjeći zamku u koju su upali prošle srijede u šibenskoj Crnici.
– Potrebno je utakmicu odvesti u smjeru koji nam odgovara, a to u Šibeniku nije bio slučaj. Tu mislim na fizički dio za koji smo i prije sezone naglašavali da će nam biti problem. Povezano s tim u Šibeniku nam nije odgovarao ni sudački kriterij.
Jovančević večeras puno očekuje od Marina Stipića, kapetana koji je u Šibeniku postigao tri od četiri zadarska gola.
– Najveće breme i odgovornost ove utakmice su na njegovim leđima. Svakako, Stipić ima dovoljno znanja i iskustva s kojima može smiriti momčad u bazenu i povesti naše mlade igrače prema pobjedi – zaključio je Jovančević na čije se pohvale osvrnuo upravo Stipić.
– Ovo mi već stvara presing – našalio se Stipić koji je o uzvratu sa Solarisom rekao:
– Želimo da ova lijepa priča potraje. Negativan rezultat iz prve utakmice ne mora biti ništa loše jer da smo bolje prošli možda bismo se previše opustili. Ovako, imamo priliku pokazati da je to bio samo loš dan i da smo bolji od Solarisa.
Uspjeh protiv Šibenčana osim dvoboja s Jugom donosi i dvije utakmice razigravanja za konačan plasman na PH.
– Bilo bi jako dobro kada bismo odigrali još četiri utakmice i to s klubovima koji su igrali u A-1 regionalnoj ligi. Motiv dakle imamo, želju također, a vjerujem i kvalitetu – podvukao je Stipić.