Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nazvao ga lopov, ispričao se i rekao mu gdje je ostavio ukradene kajake

31.03.2017. 22:00
Nazvao ga lopov, ispričao se i rekao mu gdje je ostavio ukradene kajake


Priča s nestankom deset kajaka zadarske turističke tvrtke u vlasništvu Filipa Vulića, dobila je jučer sretan epilog. Vulić nam je potvrdio kako je jučer ujutro u Biljanima Donjim u svoj kombi s prikolicom ukrcao kajake, koji su se nalazili na kamenitu tlu udaljenom 50-ak metara od državne ceste Zadar – Benkovac. Od tamo ih je prevezao u Zadar.
– Tome je prethodio poziv na mobitel u noći na petak kada me osobno nazvao onaj tko je sudjelovao u krađi kazavši mi kako se kajaci nalaze na potezu od Škabrnje do Benkovca. Rekao je kako mu je žao što je to napravio te da to nije htio. Kada sam to čuo bio sam i više nego sretan, a druge strane tog čovjeka mi je čak bilo žao. Priznao je kako je svjestan da je pogriješio krivo odredivši što će ukrasti. Pretpostavljam kako me je počinitelj zvao jer su, što mediji, a što moj poziv za pomoć, u njihovu pronalasku stvorili pritisak koji je za njega bio prevelik, govori Vulić, dodajući kako su ga u zadarskoj policiji zamolili da neke informacije zadrži za sebe u interesu istrage koja još uvijek traje.
Nudili mu kajake na posudbu
– Zadnja tri dana za mene su bila više nego stresna. Sav sam se bacio u pronalazak kajaka, tako da sam u tri dana spavao samo nekoliko sati, a ukupno sam pojeo samo dva pijata juhe. Svo vrijeme sam koristio na bezbrojne razgovore s raznim ljudima, od kojih sam pokušavao doznati korisne informacije. Primio sam velik broj poziva i poruka. Predstavnik stanara jedne zgrade tako me zvao da zajednički pregledamo snimke s nadzornih kamera. Svima im veliko hvala, priča vlasnik ove tvrtke, koji je rekao kako su ga se najviše dojmile ponude više osoba koje su mu bile spremne ustupiti svoje kajake za ovu sezonu.
– Među njima prednjači jedan gospodin iz Vukovara, koji ima tvrtku koja raspolaže s pet kajaka. Sve mi ih je bio spreman posuditi kako bih ih koristio ove sezone. Drugi vlasnici kajaka nudili su mi, pak, od jednog do tri ova plovila na posudbu. Ima stvarno dobrih ljudi. Nisam siguran da bih sam tako postupio prema nekome u mojoj situaciji. To mi je davalo nadu, s obzirom da bih s tim posuđenim kajacima sigurno uspio izgurati sezonu, zaključio je Vulić, dodajući kako će se sada najprije dobro odmoriti.
Istraga u tijeku
 Nikolina Bačić iz PU zadarske rekla je kako su policijski službenici na mjestu događaja u Biljanima Donjim proveli očevid te da je cijeli događaj još u radu.
– Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava za tešku krađu provaljivanjem, a za njim još intenzivno tragamo, istaknula je Bačić.
Inače, ova provala i krađa dogodile su se najvjerojatnije između prošlog petka i ponedjeljka u dvorištu jedne tvrtke u Zadru u Ulici Andrije Hebranga, nedaleko ‘Pet nebodera’, gdje su kajaci bili na čuvanju. Jedna ili više osoba provalile su u zaključano dvorište, u kojem se nalazilo deset kajaka, od kojih je svaki dug četiri metra, a težak oko 30 kilograma.