Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Objavljuje se natječaj za preddiplomske i diplomske studije

31.03.2017. 22:00
Objavljuje se natječaj za preddiplomske i diplomske studije


U Zadru su se jučer okupili rektori hrvatskih sveučilišta na svojem redovnom zasjedanju. Dan ranije svi skupa su sudjelovali na Svečanoj sjednici Sveučilišta u Zadru u povodu 15. obljetnice utemeljenja. Rektorima su se na jučerašnjoj sjednici Rektorskog zbora pridružili ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić sa svojim najužim suradnicima, a dnevni red bio je ispunjen redovnim točkama.
U ime domaćina okupljene je pozdravio dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru.
– Smatram da imamo vrlo odgovornu funkciju sa svim sveučilištima obogaćivati gospodarski sustav. Treba nas gledati kao nekoga tko generira, a ne stvara trošak u državnom proračunu, kazao je prorektor Faričić.
Inače, rektorskim zborom trenutačno predsjeda Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu.
Na sjednici prihvaćeni su prijedlozi za matične odjele i područna vijeća, te je odlučeno kako će se podržati odluke senata.
– Prihvatili smo prijedloge i dopune popisa akademskih i stručnih naziva. U svibnju ćemo na mrežnim stranicama Sveučilišta i Rektorskog zbora objaviti natječaj za prvu godinu pred diplomskih i diplomskih studija. Također, ponovit ćemo istu odluku i preporuku kao i prijašnjih godina, u odnosu na djecu branitelja. Isto tako u listopadu prošle godine smo donijeli odluku o olakšanju upisa djeci iz sustava alternativne skrbi, kazala je Paula Pavletić, tajnica Rektorskog zbora.