Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uvjerljiva pobjeda Fantele i Marenića

30.04.2016. 22:00
Uvjerljiva  pobjeda  Fantele i  Marenića


Regata u Hyeresu je najprestižnija u kalendaru Svjetskog kupa pa je nakon ovogodišnjeg svjetskog zlata i europskog srebra ovaj uspjeh potvrda sjajne forme zadarskog dvojca
Šime Fantela i Igor Marenić drugu godinu zaredom osvojili su prvo mjesto u klasi 470 na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u francuskom Hyeresu. Zadrani su u konkurenciji 39 posada nakon trećeg mjesta prvog dana regate, u nastavku natjecanja bili sve bolji, a zlato su osigurali praktično i prije jučerašnjeg plova za odličja budući da su imali 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Australce Mathewa Belchera i Williama Ryana.
Redoslijed se, očekivano, nije promijenio ni nakon plova za odličja, pa su Australci, inače veliki rivali zadarskoj posadi, ostali na 15 bodova zaostatka. U osam kvalifikacijskih plovova posada Sv. Krševana upisala je dva prva i dva druga mjesta te po jedno treće, četvrto, šesto i 12 mjesto, koje su odbacili kao najlošiji rezultat. U plovu za odličja Fantela i Marenić bili su peti, više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Regata u Hyeresu je najprestižnija u kalendaru Svjetskog kupa pa je nakon ovogodišnjeg svjetskog zlata i europskog srebra ovaj uspjeh potvrda sjajne forme zadarskog dvojca.
U Hyeresu su nastupili i Pavle Kostov i Petar Cupać koji su se natjecali u svojoj klasi 49er i upisali jedan od svojih najboljih plasmana. Posada Uskoka u ukupnom redoslijedu bila je osma (132 negativna boda) među 40 posada i nakon duže vremena uspjela izboriti plov za odličja u kojem su također bili osmi. U 11 kvalifikacijskih plovova Kostov i Cupać najbolji rezultat, treće mjesto, upisali su u trećem plovu. Najlošiji doseg, koji im je odbačen u konačnom redoslijedu, bilo je 27. mjesto u osmom plovu. Natjecanjem su dominirali Novozelanđani Peter Burling i Bair Tuke koji su upisali još jednu pobjedu (52 negativna boda).