Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar u Trećoj ligi

30.04.2016. 22:00
Zadar u  Trećoj ligi


Iako je Zadar po igri i prilikama bio bolji od gostiju iz Sigeta, jednostavno nije bilo dovoljno koncentracije, kako u obrani, tako i u napadu, da se osvoji zlatni trobod koji bi ih ostavio u igri za opstanak
Zadar je u 30. kolu Druge HNL poražen na Stanovima od Hrvatskog  dragovoljca i definitivno je izgubio sve šanse za ostanak u Drugoj HNL.  Iako je Zadar po igri i prilikama bio bolji od gostiju iz Sigeta, jednostavno  nije bilo dovoljno koncentracije, kako u obrani, tako i u napadu, da se  osvoji zlatni trobod koji bi ih ostavio u igri za opstanak. Jednostavnim  rječnikom rečeno, Zadar je u subotu na Stanovima stvarao prilike i promašivao ih, a Dragovoljac je iz dvije prave, ili bolje reći poklonjene, zabio  dva pogotka. Igračima Zadra treba “skinuti kapu” za borbenost koju su  pokazali i u ovoj utakmici, ali definitivno nisu bili na tragu onih partija  protiv Sesveta i Šibenika. Očito je pritisak odigrao svoje kao i cjelokupna  katastrofalna stuacija u klubu, i Zadrova mladost nije se uspjela izvući iz  ponora. Treća liga postaje realnost Zadra, ako uopće steknu uvjete za  sljedeću sezonu. Ipak, vratimo se najprije na ovu utakmicu Zadra i Hrvatskog dragovoljca.
Puno grča
U početnih 15 minuta igre vidjeli smo malo od nogometa. Obje  momčadi bile su u grču očito uzrokovanim velikom važnošću ove utakmice. Sve se svodilo na igru na sredini terena, ali ipak je nešto bolji dojam u tim trenucima odavao Zadar. U 15. minuti Blažević je pomalo napamet u pokušaju udarca prema gostujućim vratima asistirao za Butića  koji se nije najbolje snašao u šesnaestercu, ili bolje reći, ostao je prekratak. U 22. minuti uzvraća Dragovoljac, nakon kornera s lijeve strane najviši u skoku je Žeželj koji glavom puca malo pored Zadrova gola. Igrala se  27. minuta kada je Zadar bio vrlo blizu vodećeg zgoditka. Župan je izborio slobodan udarac na rubu gostujućeg kaznenog prostora. Izvođač je  Jurić, odlično gađa bliži donji kut, ali vratar gostiju Šolšić je na mjestu.  Dvije minute kasnije domaćini imaju novu priliku, Blažević je nabacio s  lijeve strane, Jurić glavom tuče malo preko gola. U 30. minuti Pranić je  ubacio poluvisoku loptu s lijeve strane, a Butić iz prve tuče ravno u ruke  Šolčića. U jeku Zadrovih napada Dragovoljac je poveo. Igrala se 33. minuta kada je Kendeš iskoristio nepažnju Zadrove obrane, ušao u šesnaesterac i onda odigrao povratnu loptu na koju natrčava Jajčinović i  matira nemoćnog Gluića – 0:1. U 38. minuti Zadar je bio na milimetar od  izjednačenja, Jurić je odigrao povratnu loptu za Blaževića koji se namjestio i opalio. Nažalost nije bio dovoljno precizan. Minutu kasnije strijelac  prvog pogotka Jajčinović tuče s ruba šestaesterca malo iskosa, vrlo opasno.
Promašene prilike
U nastavak su obje momčadi ušle s istim sastavima. Prvi je zaprijetio  Zadar, opalio je Bubnjar s 20-ak metara, ali nije bio dovoljno precizan. U  52. minuti sudac Bel propustio je dosuditi najstrožu kaznu za Zadrane.  Eller je u svom šesnaestercu igrao rukom, ali sudac je samo odmahnuo  rukom. Veliki propust čovjeka u crnom. Blažević je u 54. minuti odlično  ubacio iz slobodnjaka s desne strane na drugu vratnicu. Pantalon tuče  glavom, ali Šolšić je opet na pravom mjestu. U 58. minuti najstroža kazna za Zadar. Vratar Šolšić u svom kaznenom prostoru ruši Blaževića i sucu nije preostalo ništa drugo nego pokazati na kreč. Blažević je sam izveo kazneni udarac, lopta je otišla u jednu stranu, vratar u drugu – 1:1. U  67. minuti gosti iz Sigeta su imali priliku utakmice. Niko Tokić je prevario  prezimenjaka u dresu Zadra i sam samcat kao duh tukao pored desne  vratnice Zadrova gola. Igrala se 70. minuta kada je Zadar ponovno bio u  odličnoj prilici za vodstvo, ali Jerbić nije uspio matirati Šolšića. U 72. minuti nova velika prilika za Zadar, Jurić je dobio odličnu loptu na vrhu peterca, ali je poskočila u najvažnijem trenutku i lopta je preletjela preko  gola. Nažalost kada ne iskoristiš toliko prilika obično on padne na drugoj  strani. Ponovno je zgoditku gostiju kumovala Zadrova obrana, Božić je  asistent, a Zlatar ni kriv ni dužan zabija za vodstvo gostiju – 1:2. Zadar je  nakon toga sve karte bacio u napad, ali nisu uspjeli stići niti do remija.  Šteta, još jednom se pokazalo da ne pobjeđuje uvijek bolji.