Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otplesali na ljetne praznike

Autor: Valentina Mlađen

31.05.2009. 22:00
Otplesali na ljetne praznike

Foto: Sebastian GOVORČIN



U sportskoj dvorani Mocire održan je deveti tradicionalni Završni koncert osnovnih škola Zadarske županije u povodu završetka školske godine. Ova tradicija započela je prije devet godina i održava se dva puta godišnje, povodom božićnih praznika te za kraj školske godine. Organizira je i ove godine za roditelje svojih članova te prijatelje plesa Udruga za promicanje ritmike i plesa “Ritam”- Zadar u suradnji sa osnovnim školama, ali i vrtićima Zadarske županije.
Ove godine na završnom koncertu sudjelovalo je oko 270 djevojčica iz devet osnovnih škola i tri vrtića, s oko 30 plesnih točaka. Ova manifestacija dobrom organizacijom, ali i prilikom koju nudi djeci da pokažu svoj trud, svake godine ima sve veći broj sudionika i sve bolju posjećenost.
Plesni program krenuo je izvedbama onih najmanjih vrtićkog uzrasta koji su zaplesali uz vesele ritmove Willa Smitha te duet Toše Proeskog i Antonije Šole. I ostale točke u izvedbama osnovaca nastavljene su u veselim ritmovima tinejdžerskih zvijezda, iako se tu moglo čuti i malo laganije glazbe uz suvremeni ples. I ove godine najveći pljesak i oduševljenje izazvale su male trbušne plesačice. Iako tek prošle godine uveden u tradicionalni programn, već sad trbušni ples uzima sve više zanimanja među natjecateljima.
Kako smo saznali od profesora Božidara Gutića iz Udruge za promicanje ritmike i plesa “Ritam”, djeca se za ovaj koncert pripremaju od početka školske godine, a on je velika kulminacija njihova truda i rada kroz godinu.
– Koncert nije natjecateljskog karaktera, on je osmišljen tako da roditelji mogu vidjeti koliko njihova djeca napreduju kroz jednu godinu. Na kraju programa svakoj plesnoj skupini njihove voditeljice dodijelit će diplomu o završenom stupnju kao nagradu za njihov rad te promicanje plesa i ritmike u Zadru. Ovdje smo da se dobro zabavimo, da pokažemo što smo naučili te da naučimo nešto novo jedni od drugih, opisao nam je svrhu koncerta profesor Gutić.
Učenici i njihovi voditelji i ove godine došli su u velikom broju da bi s ponosom predstavili svoje škole i vrtiće. Ove godine zaplesale su: Plesne skupine vrtića “Sukošan”, vrtića “Škabrnja”, te vrtića “Posedarje”, Plesne skupine iz osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, osnovne škole “Poličnik”, osnovne škole “Kruno Krstić” iz Arbanasa, osnovne škole “Murvica”, osnovne škole “Zemunik”, osnovne škole “Sukošan”, osnovne škole “Vrsi”, osnovne škole Braće Ribar te osnovne škole “Škabrnja”.
Nakon nastupa sve sudionike čekao je osvježavajući domjenak koji su sponzorirali Marex-gel i Tiramisu slastice.