Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Perinović najbliži klupi, aktualan i Samaržija

Autor: Šime Ćurko

31.05.2010. 22:00
Perinović najbliži klupi, aktualan i Samaržija

Foto: Vedran SITNICA



Posljednje četiri sezone rukometaši Zadar Slada ligaško su natjecanje završavali s Rokom Palekom kao prvim trenerom. Paleka se, međutim, povukao iz kluba i mjesto kormilara ostavio otvorenim. Prije četiri godine Paleka je zamijenio Romana Perinovića, a s obzirom da je Perinović već imao trenerskog iskustva s prvom momčadi njegovo je ime, kad je riječ o klupi Zadra, uvijek aktualno.
– Razgovarali smo o mogućnosti da budem trener, ali ništa konkretno nismo dogovorili. Tek treba vidjeti kakve su mogućnosti i planovi kluba za sljedeću sezonu i kad se to realizira možemo ponovno razgovarati. Zainteresiran sam za mjesto trenera ukoliko uspijemo okupiti momčad s kojom se možemo boriti za ulazak u Prvu ligu – naglasio je Perinović. Osim Perinovića nagađa se da bi trener mogao biti i Damir Samaržija, prošlog proljeća aktualan kao igrač Zadra i trener zadarskih rukometašica. Samaržija kaže da mu je posao prvog trenera zanimljiv, iako je do realizacije toga još dosta prepreka.
Miroslavu Čačiću, s kojim je Zadar 2004. ušao u Prvu ligu, očito nije zanimljiv povratak na klupu seniora već se potpuno okrenuo radu u klupskoj školi rukometa. Svojevremeno je Zadar vodio i Žarko Jakšić, koji je radio s gotovo svim najboljim zadarskim igračima u posljednjem desetljeću i pol. Jakšić je danas prvi čovjek za mlađe kategorije u Arbanasima i tamo će ostati do daljnjega. Igor Nikolić nakon dolaska iz Metkovića jedno je vrijeme trenirao zadarske rukometašice, potom sudjelovao u počecima Arbanasa čiju je klupu napustio u jesen 2008. nakon nekoliko utakmica u Trećoj ligi. Nikolić kaže da ga nitko iz Zadar Slada nije zvao. Zadar i Arbanase trenirao je i Zlatko Saračević, koji je u međuvremenu bio i u Čeliku iz Zenice…
Kako bilo, mala je mogućnost da će Zadar dovesti nekog trenera iz druge sredine. Razlog je jasan, klub nema novca za takav pothvat, pa je realno očekivati nekog od domaćih stručnjaka koji su financijski ipak prihvatljiviji.