Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Slatka bronca kadeta

Autor: Andrija Dešpoja

31.05.2010. 22:00
Slatka bronca kadeta

Foto: Čedo FABULIĆ



Iznimno smo zadovoljni učinjenim u Kraljevici, jer smo plasmanom na završnicu napravili veliki uspjeh – kazao je Tičina
Kadeti Zadra pod vodstvom trenera Rudolfa Tičine sa završnice Prvenstva Hrvatske iz Kraljevice su se vratili s brončanim odličjima oko vrata. Za razliku od prošle i pretprošle godine kada su pokorili ostalu konkurenciju ovog puta su se namjerili na jači Zagreb koji je u polufinalu svladao Zadrane (53:64) i tako im ostavio priliku da protiv zagrebačkog Feniksa (64:53) dođu do trećeg mjesta. Ipak, ta pobjeda koja je donijela broncu bila je potvrda još jednog uspjeha kadeta Zadra koji su već četvrtu godinu u nizu sudionici završnice Prvenstva Hrvatske, a tako je i kraljevičku epizodu opisao trener kadeta Rudolf Tičina.
– Iznimno smo zadovoljni učinjenim u Kraljevici, jer smo plasmanom na završnicu napravili veliki uspjeh. Ne možemo biti bahati i svake godine očekivati naslov, kao što je to bilo pretprošle i prošle, i zato smo na kraju vrlo sretni s osvojenom broncom – kazao je na prvu Tičina koji je bio svjestan još u polufinalu da će teško proći ove sezone jači Zagreb.
– Imali smo priliku protiv Zagreba, no loš postotak šuta nas je udaljio od prilike za pobjedom. Prva četvrtina je bila kao iz snova, imali smo 12 razlike i dali smo čak 27 poena. Međutim, izrazito napadački mršave ostale četvrtine, pogotovo druga u kojoj smo zabili tek četiri poena, su bile velika prepreka koja nas je koštala pobjede. Ipak za ovakav uzrast, tj. 15-godišnjake je normalno da imaju velike oscilacije i teško je išta unaprijed prognozirati i proglasiti nekoga favoritom.
Na kraju je izborena bronca, protiv Feniksa.
– U toj utakmici smo željeli pobjedu kako bi se vratili s medaljom i uspjeli smo u tome. Sezona se može proglasiti vrlo uspješnom, jer smo se uspjeli plasirati na završnicu, a tamo nisu stigle mnoge kvalitetne momčadi poput Splita, Šibenika, Rijeke, Cibone. Za sljedeću sezonu nam ostaje pet igrača kojima ćemo pronaći nove suigrače koji nadolaze iz predkadetskog pogona te ćemo sigurno igrati ponovno važnu ulogu u Prvenstvu Hrvatske – za kraj je kazao Tičina.


 FENIX F.T. – ZADAR 53:64


(15:17, 8:14, 17:15, 13:18)
Fenix Forex Team: Sovulj 2, Kuga, Jurković 5, Žganec B. 10, Pevec, Njegovan 2, Žganec K. 23, Hrkić 2, Vrbanc, Stupalo 3, Balažić 6, Miter.
Zadar: Bašić, Škara J., Škara D. 2, Longin 2, Marinović 6, Hordov, Mavra 26, Klapan, Zovko 11, Kamber, Rutar 14, Mujagić 3.
Finale: Cedevita – Zagreb CO 69:46.