Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nezavisni sindikat Tankerkomerca proziva Pericu i Lenkića

31.05.2011. 22:00
Nezavisni sindikat Tankerkomerca proziva Pericu i Lenkića


Plaća se isplaćuje svim djelatnicima Tankerkomerca jednako, a ne selektivno odnosno samo upravi društva kako se želi stvoriti lažna slika u javnosti. Također je laž da je obavljena kupoprodaja nekretnina, a da se ne zna gdje je novac. Ovim i sličnim podmetanjima Vedran Uranija i takozvana SSSH – podružnica Tankerkomerc na čijem čelu su Matko Perica i Danica Lenkić narušavaju ugled tvrtke čime joj se nanosi golema šteta, pogotovo sada kada su u tijeku pregovori o prodaji nekretnina koje bi trebale stabilizirati poslovanje Tankerkomerca, stoji u priopćenju Nezavisnog sindikata Tankerkomerca koje je izdano kao odgovor na medijske istupe od strane navedenih pojedinaca i organizacija.
Nezavisni sindikat Tankerkomerca djeluje od samog osnutka tvrtke, okuplja 160 od 193 tvrtkina radnik i ima legitimet za njihovo predstavljanje i borbu za njihova prava. Uspješno surađuje s vrhovnim menadžmentom tvrtke, podržava njihovu poslovnu politiku te je upoznat sa svim radnjama koje se poduzimaju radi izlaska tvrtke iz krize i recesije. S druge strane kod SSSH – podružnica Tankerkomerc ima raznih nelogičnosti, točnije rečeno nezakonitosti.
– Do danas nam se nije obratio SSSH – podružnica Tankerkomerc što je bila dužna učiniti u skladu sa Zakonom o radu i zatražiti suradnju s već postojećim sindikatom i Radničkim vijećem. Mi nemamo nikakve podatke o tome tko su to njegovi članovi, koga oni predstavljaju i čije interese  promiču i štite, kaže povjerenik Nezavisnog sindikata Tankerkomerca Ante Bilać.
– Također Matko Perica i Danica Lenkić ne mogu biti sindikalni povjerenici Tankerkomerca jer nisu bili, a niti jesu radnici Tankerkomerca, a prema ZOR-u  sindikalni povjerenik je radnik u radnom odnosu kod poslodavca.
Bilać za kraj ističe kako Sindikati zajedno sa sindikalnim predstavnicima moraju svoja prava ostvarivati na način koji ne šteti ni poslodavcu, a niti radnicima, o čemu SSSH – podružnica Tankerkomerc ne vodi računa.