Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Presuda Arbanasima bit će izrečena u petak

31.05.2011. 22:00
Presuda Arbanasima bit će izrečena u petak


Optužnica ih je teretila za nasilničko ponašanje 13. srpnja prošle godine kada su na šetnici Karma bez ikakva razloga nasrnuli na dvojicu zadarskih policajaca koji su se tuda vozili biciklima


Završnim riječima tužiteljstva i obrane jučer je na Županijskom sudu u Zadru okončan dokazni postupak protiv Luke Kalmete (34), bivšeg europskog prvaka u full contactu, optuženom zajedno s Jakovom Kalmetom (28) i Dinom Keretom (19) zbog napada na dvojicu policijskih pripravnika.
Optužnica zadarskog Županijskog odvjetništva ih je teretila za nasilničko ponašanje 13. srpnja prošle godine kada su u poslijepodnevnim satima na šetnici Karma, u blizini plaže Kolovare, bez ikakva razloga nasrnuli na dvojicu zadarskih policajaca koji su se tuda vozili biciklama.
Nakon što su ih izvrijeđali prepriječili su im prolaz. Unatoč tome što su ih ovi upozorili da su policajci, Kereta je nasrnuo na jednog od njih, a u napadu su mu se ubrzo pridružili i Jakov i Luka Kalmeta, nakon čega su ih srušili na tlo i tukli nogama i rukama po tijelu – navodi se u optužnici kojom se bivšeg prvaka u full contatu još tereti i da je policajcima dodatno zaprijetio riječima: “Pa što da ste policajci, upucam vas i bacim u more, i za vas neće nitko znati”.
Dina Keretu, kojemu je sud prihvatio primjenu maloljetničkog prava, tužiteljstvo stavlja na teret i drogu, a policajci su mu u pretresu stana nakon incidenta pronašli 52,35 grama “trave”, 9,39 grama hašiša i 15,97 grama amfetamina.
Na navode optužnice sva trojica su se još na početku suđenja izjasnila kako se ne osjećaju krivima.
Presuda će biti izrečena u petak.