Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pipi uspješno u humanitarnoj akciji

31.05.2012. 22:00
Pipi uspješno u humanitarnoj akciji


Tijekom prvog izvođenja predstave prikupljeno je 3.700 kuna koje će biti uručene predsjednici Udruge za Down sindrom Zadarske županije Suzani Periši


Premijerna izvedba predstave “Pipi” Dragon teatra oduševila je mališane u zadarskom vrtiću “Ciciban”. Predstava je igrana u dva termina, 11 i 13 sati, a pogledalo ju je čak 185 djece.
Cilj igranja predstave bilo je prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Udruzi za Down sindrom Zadarske županije koju su u lipnju 2007. osnovali roditelji djece s downovim sindromom. Tijekom prvog izvođenja predstave prikupljeno je 3.700 kuna koje će biti uručene predsjednici udruge Suzani Periši.
Ove godine ujedno se navršava i deset godina od smrti Astrid Lindgren, švedske spisateljice koja je osmislila neobičan lik Pipi Duge Čarape te je na taj način odana i počast ovoj književnici.
Predstavu je režirala Maja Šimić, a glavnu ulogu Pipi koja u dvorcu Pipinovcu živi s majmunčićem, gospodinom Wilsonom i konjem, utjelovila je Jelena Karoglan. Predstava je nastala spojem nekih od najdinamičnijih scena iz romana, a glumci Ivana Begović, Mimi Zadarski i Vinko Radovčić utjelovili su po nekoliko likova. Maštoviti kostimi dočarali su djeci jedan potpuno drugačiji svijet od onog na kakav su navikli.
Dječjeg smijeha i spontane interakcije vesele publike nije nedostajalo, a najbolja vijest je da Pipi dolazi svima koji bi željeli njeno gostovanje u svom gradu, vrtiću, školi i slično. “Pipi” će tako gostovati diljem Zadarske županije, a za sada su potvrđeni Tkon, Obrovac i Benkovac.