Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rampa očišćena od nanosa pijeska

31.05.2012. 22:00
Rampa očišćena od nanosa pijeska


Zajedničkom akcijom Športsko ribolovnog društva Zubatac, Udruge tjelesnih invalida Zadar i Jedriličarskog kluba Uskok jučer je očišćena plaža za osobe s invaliditetom Vitrenjak. Petnaestak članova društva i udruga lopatama je očistilo ogromne naslage pijeska koje su nošene morskim strujama prekrivale rampe za ulazak invalida u more. Dopredsjednik Stanko Panić i Filip Jadrijev, tajnik Udruge tjelesnih invalida kazali su kako je ovo četvrta godina da se provodi ova akcija čišćenja.
– More nanosi pijesak, ali ove godine nije bilo toliko grubo prema našoj rampi, pa imamo manje posla. Dosadašnjih godina bilo nas je između dvadeset i trideset, a danas je samo petnaestak, no nadam se da ćemo uspjeti sve napraviti kako bi osobe s invaliditetom mogle slobodno ući u more i okupati se, a isto tako i izaći. Hoće li ove godine postojati služba koja će brinuti o osobama s invaliditetom, to se još moramo dogovoriti s Gradom, jer oni o tome odlučuju, kazao je Panić dodajući kako su akciju pomogli Turistička zajednica Grada Zadra, JK Uskok i članovi ŠRD Zubatac uz članove Udruge invalida.
Akciju je podržao i Mjesni odbor Puntamika, a predsjednik Đovi Pavin kazao je kako su željeli dati obol akciji te da suosjećaju s onima koji koriste rampu. Nakon ove akcije kupalište za osobe s invaliditetom na Vitrenjaku je spremno, a uz betonsku rampu za ulazak u more, tu su i specijalna kolica i sunčalište sa svlačionicama i ležaljkama. Spremni su i posebno prilagođeni toalet, rezervirana parkirališna mjesta te uređene prilazne staze.