Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šarić: Dobro smo prošli, ali nešto se mora mijenjati

Autor: Šime Ćurko

31.05.2013. 22:00
Šarić: Dobro smo prošli, ali nešto se mora mijenjati

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Moramo učiti iz onoga što nije bilo dobro, inače će nam se dogoditi sudbina klubova koji su se ove sezone praktički raspali i prije polusezone – upozorava trener Biograda


Rukometaši Biograda izgurali su i drugu sezonu u Prvoj ligi. Kao i godinu dana ranije momčad iz kraljevskog grada osvojila je 22 boda, što je ovaj put bilo dovoljno za 11. mjesto, odnosno poziciju lošiji plasman u odnosu na sezonu 2011./12. Iako je Biograd prvi klub do zone ispadanja plasman bi mogao zavarati jer su Biograjci sezonu završili sa deset bodova više od 12. Međimurja.
– Sezonom smo zadovoljni, najviše zbog toga što smo ostali u ligi, a to je i bio cilj – kaže Tomislav Šarić, trener Biograda. Nastavio je potom Šarić sa pozitivnim događanjima ove sezone.
– Veliku većinu naših najboljih utakmica imali smo na domaćem terenu. Od 13 domaćih utakmica deset smo odigrali odlično, a tu uključujem i dvoboje s Đakovom i Umagom koje smo izgubili. S druge strane, podbacili smo protiv Županje, a unatoč pobjedama nismo zadovoljni prikazanim protiv Međimurja i Senja. Dobro je da smo ubacili nekoliko mlađih igrača u prvi sastav, iako je istina da su većinu posla odradili oni najiskusniji.
Kao i lani Biograd je ponovno bio jedna momčad kod kuće, a druga na gostovanjima.
– To mi najteže pada jer sramota je kako smo igrali i u kojem smo sastavu išli na gostovanja. Nije nikakvo čudo da smo zbog toga negdje primili i više od 40 golova. Tužno je bilo ići u Kutinu u zadnjem kolu sa sedam-osam igrača, od kojih su većina djeca.
Može li se to promijeniti?
– To je pitanje za Upravu kluba, ali i igrače. Jasno mi je da su oni potpuni amateri i da rukomet igraju iz gušta i ljubavi, ali morali bismo ozbiljnije shvaćati gostovanja. Ove sezone išlo nam je na ruku što su tri momčadi bile vrlo loše i brzo se stvorio razmak između njih i ostatka lige. Da se to nije dogodilo pitanje je bi li nam za ostanak bili dovoljni samo domaći bodovi.
Bilo je poteškoća i s izostancima s treninga.
– I to se mora promijeniti, inače neće biti dobro. Sezona je završila i za nas je sve dobro prošlo tako da će se sve što je loše brzo zaboraviti. Međutim, moramo učiti iz onoga što nije bilo dobro, inače će nam se dogoditi sudbina klubova koji su se ove sezone praktički raspali i prije polusezone.