Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marčinković: Morat ću naći novi klub

Autor: Matej Lordanić

30.06.2008. 22:00
Marčinković: Morat ću naći novi klub

Foto: Zvonko KUCELIN



Mladi krilni igrač Zadra Pavle Marčinković prema svemu sudeći sljedeću sezonu neće provesti u redovima svog matičnog kluba. Direktor Giuseppe Giergia je rekao kako će u prvoj momčadi biti Marino Šarlija i Toni Prostran.
  Pavle očito nije u planovima trenera Ace Petrovića. Upitali smo 197 cm visokog krilnog igrača za komentar.
– Sve vijesti saznajem iz novina. Mogu reći da nisam iznenađen, jer je to bilo i za očekivati. Sada sam na pripremama reprezentacije U-20 i poslije toga ćemo vidjeti što i kako. Ne znam što ću, imam ugovor još pet godina, ali morat ću naći novi klub. Očito u Zadru ne računaju na mene – kaže Marčinković.
U protekloj je sezoni Pavle odigrao samo tri utakmice u NLB ligi (ukupno 3:45 min, prosječno 0.7 koševa), dok je u ULEB-ovom kupu odigrao četiri utakmice (ukupno 17:43 min, prosječno 2.3 koša i jedan skok). U Prvenstvu Hrvatske je odigrao šest utakmica i postigao ukupno tri koša. Koliko ste zadovoljni proteklom sezonom?
– Mogu reći da sam zadovoljan iako uvijek može bolje. Trebam čekati novu priliku koju prema svemu sudeći neću dobiti u Zadru.
Trener Petrović je i ranije govorio kako je zadovoljan Šarlijom i Prostranom. Marčinković ga u ono malo vremena na parketu očito nije uspio uvjeriti da zaslužuje mjesto u prvoj momčadi Zadra te će angažman morati potražiti negdje drugdje. Možda u Jazinama, drugoj momčadi Zadra koja se natječe u A-2 ligi?