Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Priznanja uručena “Pod kestenom”

Autor: Mile Marić

30.06.2008. 22:00
Priznanja uručena “Pod kestenom”

Foto: Mile MARIĆ



Najboljim prodavačem proglašena je Darija Vujević učenica 3. p razreda, a u konkurenciji strojarskih zanimanja najbolje rezultate postigao je Ognjen Stegnjaić, dok je najbolja s prosjekom 5,0 proglašena Ivana Ušljebrka učenica 3. e razreda. Za najbolju učenicu škole proglašena je Lucija Mikulić
Već tradicionalno Srednja škola kneza  Branimira Benkovac u starohrvatskoj utvrdi Kaštel  Benković “Pod kestenom” organizira dodjele priznanja  najboljim učenicima škole,  kao i dodjele završnih svjedodžbi maturantima. 
Neki su predugo čekali ovaj  trenutak, a nekima će ovaj  dan biti pretužan, jer nikada  više neće sjesti u školske klupe i raditi školske ludosti,  istaknula je Marina Juković,  voditeljica svečanosti proglašavajući one najbolje, istaknuvši da je najboljim prodavačem proglašena Darija  Vujević učenica 3. p razreda,  a u konkurenciji strojarskih  zanimanja najbolje rezultate  postigao je Ognjen Stegnjaić,  dok je najbolja s prosjekom  5,0 proglašena Ivana Ušljebrka učenica 3. e razreda. Za  najbolju učenicu u konkurenciji gimnazijskih odjeljenja proglašena je Lucija  Mikulić koja je ujedno u vrlo  jakoj konkurenciji proglašena  za najbolju učenicu škole.
U konkurenciji najboljih  maturanata proglašen je dvojac Antonijo Ivanović i Ivan  Mišura koji su učenici 4. g  razreda. Kao najbolji razred s  najmanjim brojem izostanaka  po učeniku proglašen je 1. g  razred, a nagrađeni su jednodnevnim izletom.
Na kraju završene svečanosti ravnatelj Josip Peran  obratio se maturantima riječima da generacija maturanata Srednje škole kneza  Branimira Benkovac nakon  tri ili četiri godine učenja i  stečenog znanja, vještina i  sposobnosti dobiva diplome  koje daju mogućnost prvog  zapošljavanja i životnog osamostaljenja ili, pak, daljnjeg  obrazovanja na visokim školama i fakultetima.
Savjet je ravnatelja da cijeloga života budu uspravni i  moralni, ustrajni, uporni i  dosljedni u svojim namjerama, kao što su i do sada bili  jer to je jamstvo uspjeha u  životu bez obzira na kojem se  putu našli. Da svečanost protekne u ugodnoj atmosferi  ispunjenoj pjesmom uz zvuke  klavijatura i gitare, pobrinuo  se djevojački pjevački zbor  pod ravnanjem profesorice  glazbene umjetnosti Gordane  Cecić. Svjedodžbe sa završnih, odnosno maturalnih ispita primili su učenici 3. s  strojari – obrtnička zanimanja, 3. p prodvači, 4. k komercijalisti i 4. g gimnazijalci  ili njih ukupno 70 maturanata.