Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pomorski granični prijelaz u Zadru

Autor: Suzana Bandić

30.06.2013. 22:00
Pomorski granični prijelaz u Zadru

Foto: Zvonko KUCELIN



Na pomorskom graničnom prijelazu u Zadru, točno u ponoć u noći s 30. lipnja na 1. srpnja, simbolično je obilježen trenutak pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Na Istarskoj obali uz hrvatsku, na jarbolu je zavijorila i zastava Europske unije, a ploču koja označava područje EU otkrio je Neven Paškalin, načelnik Policijske uprave zadarske.
U ime Grada Zadra, na prigodnoj svečanosti na Istarskoj obali nazočnima se obratio dogradonačelnik Zvonimir Vrančić iznoseći niz dobrih želja i optimizma vezano uz ulazak Hrvatske u EU.
– Iako hrvatski narod ima gorka iskustva što se tiče nekih asocijacija u kojima smo živjeli u prošlim stoljećima, a koje su uglavnom bile nepravedne prema hrvatskom narodu, ipak, uvjeren sam da u ovom trenutku većina Hrvata, pa tako i Zadrana, ima pozitivna očekivanja vezano uz ovu asocijaciju u koju noćas ulazimo. Očekujemo pozitivne odjeke, bolji život, više investicija i gospodarski razvoj. Očekujemo više pravde i poštenja. Ne mislim da će to nama biti samo tako uvezeno, ali očekujem pozitivne procese koji će nas usmjeravati u tom pravcu na dobrobit svih naših građana – kazao je Vrančić.