Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Županijski ured zaprimio preko 45 tisuća zahtjeva

Autor: Valentina Mlađen

30.06.2013. 22:00
Županijski ured zaprimio preko 45 tisuća zahtjeva

Foto: Marin GOSPIĆ



Mi Hrvati smo ludi, trebali smo napraviti građansku neposlušnost i reći ne. Moja kuća je starija od ove države, a sad je moram legalizirati, negodovao je Goran


Do jučerašnjeg dana Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije zajedno sa svojim ispostavama imao je zaprimljenih oko 45.927 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. Ako se uzmu u obzir i oni koji su pristizali jučer, zatim oni koji su u subotu napravili red na šalterima poštanskih ureda, a koji će stizati do sredine tjedna, ta brojka bit će još veća. Ako se toj brojci pridodaju zahtjevi stigli na adresu ureda u Gradu Zadru čitava županija mogla bi “debelo” prebaciti očekivani broj zahtjeva za legalizaciju nezakonito sagrađenih objekata.
Predviđena brojka bila je oko 30 tisuća zahtjeva za Zadarsku županiju, a Željko Letinić, pročelnik županijskog Odjela koji je i jučer bio na svom mjestu i nadgledao rad ureda kaže kako su do lipnja zaprimili oko 22.455 zahtjeva te je u ovih mjesec dana stiglo još pola od toga.
– Za mjesec dana zaprimili smo duplo od onoga što smo imali do svibnja. Od početka važenja Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama po zakonu iz 2011. imali smo manje od 3.000 zahtjeva, a i većina njih je prešla na zahtjeve po zakonu iz 2012. koji je nešto jednostavniji i povoljniji, kaže Letinić.
Iako je nadležni županijski ured jučer radio čitavoga dana te su se mogli predati zahtjevi, a primali su se i oni bez taksenih marki koje su bile rasprodane u Zadru, veće gužve nije bilo. Ljudi su dolazili konstantno, ali bez stvaranja reda, a i sam Letinić potvrdio je kako ne očekuju velike gužve te djelatnici rade i na otvaranju zahtjeva koji su do tada pristigli poštom.