Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šoletić snima sapunicu, KLZ odabrao dvoje novih glumaca

30.06.2016. 22:00
Šoletić snima sapunicu, KLZ odabrao dvoje novih glumaca


Kazalište lutaka Zadar na nedavno održanom kolegiju župana predstavilo je nacrt prijedloga odluke o donošenju programskog i financijskog okvira Kazališta lutaka Zadar za razdoblje od 2017. do 2020. godine. Istaknuto je kako je prethodno razdoblje obilježio ulazak u novu zgradu, čime su otvorene nove mogućnosti. Primjerice, pokrenute su dramsko lutkarske radionice, a uz veliku dvoranu ove godine smo otvorena je i mala dvorana.
– Poduzeli smo i određene korake te imamo nove marketinške aktivnosti, više surađujemo s publikom. Naravno, sve to je rezultiralo povećanjem broja posjeta, a samim time i povećanjem prihoda, kazala nam je Iris Pavić Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar, koja navodi kako je povećan i broj premijera, kojih su tako zadnjih godina na scenu postavljali po četiri godišnje, a tako je predviđeno i u programu za iduće četverogodišnje razdoblje.
– Našoj publici možemo ponuditi više naslova, odnosno možemo prilagoditi sadržaj prema dobnoj skupini. Izuzetno je povećan broj organiziranih posjeta vrtića i osnovnih škola te u suradnji s njima idemo direktno na našu publiku, kazala nam je Pavić Tumpa.
Iako je kazališna sezona iza nas, još uvijek se ne staje s radom. Počele su pripreme predstave radnog naslova “Otočićići”, prema legendi o Peteročićima, a premijera se očekuje krajem rujna. Redateljica je Renata Carol Gatica, a autorica teksta i dramaturginja je Lana Šarić. Kazalište lutaka Zadar također nastupa na ovogodišnjem Zadarskom kazališnom ljetu s predstavom Juha od bundeve, a 6. srpnja će nastupiti u Splitu s predstavom Koliko je duga jedna priča. Dva dana kasnije se kreće na godišnji odmor, a po povratku se nastavlja s radom na novoj predstavi te početkom školske godine i s novom sezonom, u kojoj nas sigurno čekaju zanimljivi naslovi.
Kazalište lutaka Zadar provelo je nedavno audiciju na kojoj su odabrani novi glumci. Primljeno je dvoje glumaca, Irena Bausović i Dominik Karakašić. Naime, provedena je audicija za jedno upražnjeno mjesto, kao i zamjena za Tamaru Šoletić. Popularna Lili odlazi na snimanje sapunice, te je uzela neplaćeni dopust.