Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nije bio pokušaj ubojstva, već nužna obrana

30.06.2017. 22:00
Nije bio pokušaj ubojstva, već nužna obrana


Na traženje obrane Martina Palokaja prošle je godine provedena i rekonstrukcija događaja na Smiljevcu
Vlasnik pekare sa Smiljevca, Martin Palokaj, oslobođen je optužbe za ubojstvo u pokušaju, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.
Događaj se zbio u zoru 1. lipnja 2013. godine, pri čemu je došlo do fizičkog obračuna između pekara Martina Palokaja i dvojice braće Josipa i Dominika-Antonija Šalova nakon čega su ga oni teretili za pokušaj ubojstva jer im je on, navodno, u tom obračunu zadao rane nožem. Braća Šalov prvo su podnijela privatnu tužbu protiv Palokaja, da bi 18. srpnja prošle godine slučaj preuzelo Županijsko državno odvjetništvo.
– Došao sam na posao oko 3 sata ujutro. Netko je kucao na vrata i tražili su sendviče kojih nije bilo, pa smo im ponudili kroasane. Govorili su: ‘Jebem ti mater šiptarsku’, a moj otac im je govorio da otiđu, nakon čega su nogom otvorili vrata. Bacali su kamenje prema pekari, a bila su ih petorica. Otac se branio špatulom i četkom, te svime čime je stigao, a udaranja je bilo do dolaska policije. Razbijen je i retrovizor našeg vozila koje je bilo na parkingu, rekao je u svom iskazu tijekom glavne rasprave Christian Palokaj, sin optuženog pekara, na pitanje okrivljenikovog branitelja kako se osjećao te noći.
Na traženje obrane Martina Palokaja prošle je godine provedena i rekonstrukcija događaja na Smiljevcu, a Palokajev odvjetnik Željko Žuža, očekivano, vrlo je zadovoljan presudom.
– Moj je klijent oslobođen po dvije točke optužnice za dvostruko ubojstvo u pokušaju jer je sud prihvatio našu tezu da je bila riječ o nužnoj obrani. Zadovoljni smo ovakvim ishodom postupka jer smo ga od početka i očekivali – rekao nam je jučer Žuža.