Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Raša odabrala Mladena Grdovića

30.06.2017. 22:00
Raša odabrala Mladena Grdovića


Skladba “Istrijanko ruku ti prosin” u izvedbi Mladena Grdovića s osvojenih 147 glasova, najviše je puta zaokružena na glasačkim listićima u Raši
Nakon Opatije, Malinske i Kastva, raspjevana mikovska karavana stigla je, prvi put u svojoj povijesti, u Općinu Raša, najmlađe istarsko naselje, izgrađeno u svega 547 dana. Raša, po mnogočemu specifična, ove godine slavi 80. godišnjicu od svog osnutka 1937. godine. Grad rudara, vrijednih ljudi i domaćina kakve čovjek samo poželjeti može. Kiša i nepovoljni vremenski uvjeti nisu omeli organizatore u naumu da se održi četvrta festivalska večer ovogodišnjeg MIK-a.
Šator postavljen na Trgu Gustava Pulitzera Finalija, arhitekta koji je projektirao ovo naselje, bio je je premalen za primiti sve one koji su htjeli poslušati novih devetnaest skladbi ovogodišnjeg MIK-a i s Rašanima, odnosno Arsianima uživati u domaćem izričaju. Nakon nastupa Radničkog kulturno umjetničkog društva Rudar, prisutnima se obratila načelnica Općine Raša, Glorija Paliska Bolterstein koja je direktoru Festivala Andreju Baši uručila ukrasni tanjur s motivima Raše i jaje, jer ono se nekad, prilikom prvog susreta darivalo. Zahvalila se i svima koji su pomogli da ovako velika manifestacija dođe u ovu posebnu Općinu i uputila mikovcima jedno “rudarsko sretno”, a mikovci uzvratili: pjesmom i dobrim vibracijama.
Čini se da je sklopljeno jedno novo prijateljstvo koje će, nadamo se, potrajati još dugo godina i da će MIK i Raša zajedno proslaviti još koju obljetnicu.
Skladba “Istrijanko ruku ti prosin” u izvedbi Mladena Grdovića s osvojenih 147 glasova, najviše je puta zaokružena na glasačkim listićima u Raši. Na drugo se mjesto plasirao Gianluca Draguzet s pjesmom “Istra mi je sve na svitu” i 120 glasova, a na trećem se našla Nina Fakin i skladba “Ča je život” sa 115 glasova Rašana.
Stvari stoje ovako: na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze se Joso Butorac, Voljen Grbac i Edi Šegota s 85 bodova, na drugom se mjestu nalazi Mladen Grdović s 80 bodova, a na trećem Nina Fakin s 80 bodova.