Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sinovčić: Nikada nisam imao pravnu zabranu rada u Klubu!

30.06.2017. 22:00
Sinovčić: Nikada nisam imao pravnu zabranu rada u Klubu!


Ja sam legalni vlasnik više od jedne trećine trgovačkog društva NK Zadar i u svakome trenutku se na Trgovačkom sudu i u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu može provjeriti da sam ja zakoniti vlasnik tih dionica, navodi Sinovčić
Laž je da imam bilo kakvu pravnu zabranu dolaska u NK Zadar i da ne smijem doći u Klub, kao što to tvrdi obmanjujući javnost Svetko Ćustić, kategorički ističe Reno Sinovčić, odgovarajući tako na tvrdnje Svetka Ćustića, aktualnog direktora NK Zadra, iznesene na jednom lokalnom portalu kao reakcija na razgovor Rena Sinovčića dan Zadarskom listu, a u kojem Sinovčić najavljuje svoj povratak na medijsku scenu i u Nogometni klub Zadar.
Samoinicijativno otišao iz Kluba
Osvrćući se na Sinovčićev intervju objavljen u Zadarskom listu prošle subote, Ćustić, naime, kaže kako Reno Sinovčić “ne smije doći u klub”, te da je to “pravna odluka koju on mora poštovati.”
– Nikada nisam imao pravnu zabranu za bilo kakav rad u NK Zadru, niti uvjetnu niti obvezujuću. Moja osobna odluka je bila da se samoinicijativno izuzmem iz rukovođenja Klubom, bilo pravnog ili sportskog, kako bih u nastaloj situaciji i okolnostima spriječio eventualne pritiske u bilo kojem segmentu vođenja Kluba i omogućim ljudima koji su tamo da mogu što lakše raditi, kaže Sinovčić i podsjeća kako je u tom vremenu NK Zadar bio prvoligaš.
– U trenutku mog odlaska iz Kluba NK Zadar je bio na petom mjestu u 1. HNL, a sada je tu gdje jest. Zbog toga sam i rekao da se moram vratiti u Klub i vratiti ga tamo gdje mu je mjesto, ističe dalje Sinovčić, te odgovara i na Ćustićevu tvrdnju kako su “Sinovčićeve dionice blokirane, njih je oko 34 posto i on s njima ne može raspolagati niti s njima može trgovati.”
– Što se tiče mojih dionica, ja sam legalni vlasnik više od jedne trećine trgovačkog društva NK Zadar i nitko na ulici mi ne može osporiti upravljanje s njima. Jedina istina je da su one privremeno blokirane do konačne odluke suda koji jedini može donijeti zakonitu odluku, a o tome neće i ne može govoriti niti Svetko niti bilo tko drugi, niti se bilo tko u ovome trenutku može stavljati u poziciju tumačenja mojih prava i obveza. U svakome trenutku se na Trgovačkom sudu i u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu može provjeriti da sam ja zakoniti vlasnik tih dionica, navodi Reno Sinovčić.
Neću ga moliti da ostane
Upitan kako komentira poruku Svetka Ćustića da u slučaju njegova povratka u NK Zadar, Ćustić tamo više ne namjerava ostati, odnosno da tada za njega, kako je kazao, “u ovom klubu više nema mjesta”, Sinovčić kaže:
– Oni su posao radili dobro i u granicama svojih mogućnosti i ne pada mi na pamet da kažem da su napravili malo ili da su mogli više. Međutim, činjenica je da bez mene Klub ne može ići rezultatski naprijed i zato je moj povratak neminovan, ali i obvezujući prema mome vlasništvu. Moja želja je bila da Svetko ostane tamo, međutim vidim da je on isključiv na spomen moga imena i da smatra kako je moj dolazak ujedno njegov odlazak. Zato moram reći da ga ni u jednom trenutku neću moliti da ostane, odnosno što se mene tiče može ići odmah. Nikako ne mogu shvatiti zašto i otkuda tolika mržnja s njegove strane prema meni jer analizirajući postupke sebe i svoje obitelji ovo proteklo razdoblje, i pitajući se jesam li negdje pogriješio i da li sam mu ostao nešto dužan, nisam nigdje pronašao nešto s čime sam njega ili njegovu obitelj uvrijedio. Ali svejedno mu hvala na svemu, poručuje Reno Sinovčić u svome odgovoru na reakciju Svetka Ćustića na objavljeni prošlotjedni intervju sa Sinovčićem.