Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Arbanasima i Škabrnji minimalna prednost

Autor:

31.07.2008. 22:00
Arbanasima i Škabrnji minimalna prednost

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prva utakmica polufinala ljetne košarkaške lige odigrana po velikoj vrućini kod Ekonomske škole završila je minimalnom pobjedom košarkaša Arbanasa. Malobrojno gledateljstvo vidjelo je tvrdu utakmicu u kojoj se igra obje momčadi bazirala na obrani te se teško dolazilo do koševa. Prvo poluvrijeme je karakterizirala odlična igra Borika, pogotovo u obrani, gdje su dva mlada centra Baždarić i Ceranja zatvorili sve prilaze košu i onemogućili najboljeg “Arbanasa” Čulara da se razigra, dok je u napadu Dundov rutinski koristio svoju mirnu ruku. U redovima Arbanasa prvo poluvrijeme se istaknuo Kaliterna čijim koševima se održao priključak za domaćinom.
U drugom dijelu se nakon tehničkih pogrešaka trenera obiju momčadi igra okrenula na stranu gostiju u čijim redovima se budi Čular koji u tim trenucima zabija, skače, blokira i asistira, te Arbanasi odlaze na 6 razlike. Unatoč lošem izvođenju slobodnih bacanja i velikog pritiska igrača Borika, uspjeli su gosti na kraju pobijediti.
U drugoj utakmici u Škabrnji pred ugodno popunjenim tribinama mogla se vidjeti puno bolja košarka nego u prvoj polufinalnoj utakmici. Napadački orijentirane obe momčadi su do treće četvrtine bile u egalu dok nisu Škabrnjani na krilima Josipa Bulića i Đerđe otišli na plus 12. U zadnju četvrtinu Kampovci su ubacili u petu brzinu i mladi Pešut i Čakarun uzimaju stvar u svoje ruke te uspijevaju ostvariti odličan rezultat za uzvrat na Mornarici. Obe momčadi su ostale zakinute za učinke dvojice ponajboljih igrača. Kod Kampa lošu večer je imao prvotimac Zadra Marčinković, dok je kod domaćina Butić ostao bez ubačaja.
Ovaj vikend igraju se uzvratne utakmice nakon kojih će biti poznati polufinalisti. Pobjednika će odrediti bolji međusobni omjer u dvije utakmice.
Sutra (subota) u 21 sat na Mornarici igraju Kampo Kaštelo i Škabrnja, a u nedjelju u 20.30 u Arbanasima Arbanasi i Borik-Puntamika. Sudeći prema prvim utakmicama, sve je još uvijek otvoreno i moglo bi biti itekako zanimljivo.
BORIK-PUNTAMIKA -ARBANASI 67:68
BORIK PUNTAMIKA: Mrkić, Dundov 17, Lukačić 5, Anđelić 2, Begonja 5, Tomić 5, Baždarić 11, Gospić 2, Marić 16, Ceranja 4, Marin. Trener: Tihomir Bujan.
ARBANASI: Blaslov 11, Miočić, Marin 4, Kaliterna 16, Selin 5, Barin 2, Beram, Petani, Galović 7, Čular 23. Trener: Mate Mrva.
ŠKABRNJA – KAMPO KAŠTELO 81:78
ŠKABRNJA: I. Bulić 5, Baričević 8, Livajić 2, B. Škara, B. Škara II 19, Butić, D. Škara, J. Bulić 10, Đerđa 18, I. Jurjević 19. Trener: Blaženka Tadić.
KAMPO KAŠTELO: Babić 17, Dellavia, Čakarun 16, Čupahin 9, Rubeša, Tarčuki, Pešut 15, Marčinković 11, Šonja 2, Klanac, Milat 8. Trener: Ive Polombito.


RIJEČ TRENERA
Tihomir Bujan (B. Puntamika): Arbanasi iskusniji
– Čestitam Arbanasima na zasluženoj pobjedi, iako ne bi bilo nezasluženo ni obrnuto. Ostaje uzvrat da pokušamo nešto napraviti. Arbanasi su puno iskusnija momčad i to se vidjelo u trećoj četvrtini, kad nismo uspjeli kapitalizirati prednost od osam koševa, nego smo im dopustili da se vrate u utakmicu. Sve je otvoreno u uzvratu.
Mate Mrva (Arbanasi): I dalje je sve otvoreno
– Tvrda utakmica. Borik je jedina momčad koja trenira cijelu godinu i to se vidjelo na terenu, no uspjeli smo izvući povoljan rezultat za uzvrat, u kojem je ipak i dalje sve otvoreno.
Blaženka Tadić (Škabrnja): Odlična košarka
– Utakmica je bila baš onakva kakvu sam očekivala. Igrala se odlična košarka, čestitam svojim momcima na pobjedi i u subotu ćemo na Mornarici, nadam se, ovu prednost i kapitalizirati.
Jure Dvornik (K. Kaštelo):U subotu spektakl
– Izgubili smo samo tri razlike, što je ohrabrujuće za uzvrat na Mornarici i budite sigurni da će u subotu biti spektakl.