Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pribojavam se samo ranog gola u Koprivnici

Autor: Šime Ćurko

31.07.2008. 22:00
Pribojavam se samo  ranog gola u Koprivnici

Foto: Vedran SITNICA



Protiv Slavena ključno je ne primiti gol u prvih 20 minuta. Nakon toga mogli bismo razmišljati o pozitivnom rezultatu – smatra Mitrović
On se  ne smije ozlijediti  jer za njega prave  zamjene trenutačno nema. Dok Želimir Terkeš  ne ispušta putovnicu iz ruke  čekajući konačan inozmeni angažman, Ante Mitrović ostao je  Daliboru Zebiću jedino rješenje u napadu. Puno je toga  omelo ovog standardnog člana  mlađih reprezentativnih selekcija u kreiranju bolje karijere  kakva se mogla očekivati s obzirom da je još kao kadet upao  u prvu momčad. Najprije ozljede, onda konkurencija i Mitrović do danas nije potvrdio  očekivanja s početka seniorske  karijere. Iako ova sezona izgleda kao odlična prilika za takvo što, Mitrović je umjereni  optimist. Činjenica da je jedini  napadač u momčadi osim određene prednosti mogla bi mu biti  i opterećenj
– Za sada to ne doživljavam  kao opterećenje, iako znam da  su očekivanja od mene jako  velika. Lani smo dali puno golova, bili smo u jednom trenutku po efikasnosti odmah iz  Dinama i od nas se očekuje da  tako atraktivno nastavimo i  dalje igrati. S obzirom da sve  upućuje na to da će Terkeš otići,  a on je postigao čak 21 gol,  sigurno je da ga neće biti lako  zamijeniti – smatra Mitrović kojeg je upravo Terkeš zamijenio  u drugom poluvremenu gostovanja na Poljudu.
– Dobio sam jak udarac u  leđa i nisam više mogao nastaviti utakmicu.
Iako je Zadar na Poljudu  odigrao iznad očekivanja Mitrović suzdržano govori o nastavku sezone.
– Protiv Hajduka smo iznenadili sami sebe kvalitetom koju smo prikazali. Realno je bilo  da ta utakmica završi neodlučeno. Međutim, igra protiv  Hajduka neće ništa značiti ako  ju ne ponovimo u sljedećim kolima, posebno u nedjelju u Koprivnci. Na Poljudu se nije bilo  teško motivirati, bilo je dosta  gledatelja, Hajduk je kao protivnik svakom poseban izazov i  zato je realnost da se na tim  utakmicama daje maksimum.  No, u Koprivnici, a još i više kad  krenu domaće utakmice, vidjet  će se naša prava slika.
Zašto toliki oprez pred sljedećim utakmicama?
– Protiv Hajduka pokazali  smo da se možemo dobro braniti i to bi mogla biti naša igra za  gostovanja. Ono što  još ne znamo jest to  kako će biti kad budemo igrali kod kuće,  kad se nećemo moći  samo braniti već će biti  potrebno i napadati.  Tada neće biti jednostavno samo čekati  kontru već ćemo morati organizirano napadati.
Čega se pribojavate  prije Slaven Belupa?
– Prije svega rano  primljenog pogotka.  Još uvijek nismo na  tom stupnju da se možemo vraćati ukoliko  nam protivnik povede. Prošle sezone bodove smo osvajali u  većini slučajeva u  utakmicama u kojima  bismo prvi poveli. U  suprotnom znali smo i  uvjerljivo izgubiti. Zato je protiv Slavena  ključno ne primiti gol  u prvih 20 minuta. Nakon toga mogli bismo  razmišljati o pozitivnom rezultatu.
Koliko je dobar ždrijeb u  prva dva kola igrati s jedinim  hrvatskim predstavnicima u  Kupu UEFA?
– Vjerujem da će Hajduk i  Slaven, vjerojatno i Dinamo,  pravu formu uhvatiti prije ostalih klubova. To je za njih  nužnost budući da u Europi ne  žele biti samo prolaznici. Jedino što nam u ovakvim slučajenim može ići u korist jest  umor protivnika, iako je to s  obzirom na snagu klubova s  kojima igraju u Europi malo  vjerojatna opcija.


Što prije prvi gol
Mitrović je u najavi proljetne polusezone lani obećao deset golova. Statistika će reći da je kraj sezone dočekao s tri gola. Malo?
– Premalo, posebno obzirom na to koliko sam igrao. Bio sam u dosta prilika na utakmicama, ali smo vrlo malo toga realizirao. Sada su ispred mene kontinurani nastupi, budem li zdrav očekujem da ću igrati. Nadam se što prije prvom golu kojim bi se vratilo i samopouzdanje.


Mitrović o Terkešu
O Terkešu su mnogi rekli svoje mišljenje. Kakav je stav Mitrovića oko Želimirova odlaska?
– Dvojak. Bio bih sretan da ode i negdje potpiše dobar ugovor kojim bi naplatio odlične igre prošle sezone. Opet, kad znam koliko će nam nedostajati njegova kvaliteta, želio bih da ostane. Kad je riječ o meni ne doživljavam ga kao konkurenciju. Naprotiv, volio bih da ostane jer uz njega mogu još puno toga naučiti.




U 51 nastup 11 golova
U prvoj momčadi Mitrović (1988.) je od sezone 2004./05. Do sada je upisao 51 nastup za Zadar, u kojima je postigao ukupno 11 golova. Lani je triput pogodio protivničku mrežu (Inter 1:2, Cibalia 1:0, Hajduk 1:3).