Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biogradski šoping centar zaposlio 251 djelatnika!

31.07.2011. 22:00
Biogradski šoping centar zaposlio 251 djelatnika!


U još jednoj kriznoj godini “Bure centar” na ulazu u Biograd i “Bure cash & carry” na Jadranskoj magistrali postali su nositeljima gospodarskog razvoja ovog kraja, osobito u segmentu zapošljavanja


Izgradnju i otvorenje velikog Bure centra u Biogradu na Moru prije mjesec dana nisu s nestrpljenjem čekali samo kupci iz cijele regije, već i budući djelatnici.
Osim što je odmah postao neizostavnim ljetnim “biogradskim đirom”, nakon što danas svoja vrata otvori i prvi hrvatski diskont tekstila “Kik”, koji će zaposliti 15 radnika, prvi biogradski šoping centar zapošljavat će čak 251 djelatnika!
U još jednoj kriznoj godini “Bure centar” na ulazu u Biograd i “Bure cash & carry” na Jadranskoj magistrali postali su nositeljima gospodarskog razvoja ovog kraja, osobito u segmentu zapošljavanja.
Gradnja modernog, ekološki prihvatljivog poslovno-stambenog kompleksa završena je u godini u kojoj tvrtka Darka Eškinje “Bure commerce” slavi 20 godina postojanja.
“Bure centar”, govore mnogi, ima dušu, jedinstvenu mediteransku privlačnost. Pored prve biogradske fontane kupcima su na raspolaganju 34 trgovine prehrane, tekstila, bijele tehnike, kućanskih potrepština, dječje opreme i igračaka te obrtničkih radnji, pratećih ugostiteljskih objekata, kao i dječja igraonica.
“Bure centar” proteže se na površini od 24.000 metara četvornih, a smješten je na ulazu u Biograd. Kupci koriste 280 besplatnih parking mjesta u podzemnoj garaži i 175 parking mjesta na otvorenom.
U prvoj fazi izgrađen je poslovni prostor. Druga faza obuhvaća stambeni dio s 53 niskoenergetska, moderna stana s velikim terasama i zelenim krovom sa senzacionalnim pogledom na biogradski kanal, more i otoke. Upiti i potražnja za stanovima izuzetno su veliki. Preko 70 posto, odnosno 41 stan je već prodan, a useljenje je krajem rujna ili početkom listopada, navodi Eškinja s ponosom dodavši da stanovi imaju certifikat “A+” koji dobivaju samo vrhunski izolirane građevine.