Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danas se nastavlja suđenje Draženu Slavici

31.07.2011. 22:00
Danas se nastavlja suđenje Draženu Slavici


Danas će se saslušati novi svjedoci, a u dosad održanih 15 rasprava, svjedočilo je ukupno 39 osoba


Suđenje  Draženu Slavici, jedinom  optuženom za kornatsku  tragediju u kojoj je 30. kolovoza 2007. godine poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog nastavlja se danas saslušanjem  novih svjedoka.
Inače, od početka ovog  mučnog procesa koji se od  polovine studenog prošle godine na zadarskom Županijskom sudu u ponovljenom postupku vodi protiv  bivšeg šibensko-kninskog  vatrogasnog zapovjednika,  održano je 15 rasprava i ispitano ukupno 39 svjedoka,  od ukupno planiranih preko  stotinu.
Na posljednjoj raspravi,  koja se vodi pred Sudskim  vijećem pod predsjedavanjem suca Borisa Babića,  održanoj početkom srpnja  saslušani su pripadnici  DVD-a Tisno i Vodice koji  su svjedočili o stravičnom  prizoru zatečenom tog kobnog poslijepodneva na Kornatu.
Prema optužnici, napisanoj na 60-ak stranica, Slavicu se optužuje da je navedenog dana na Kornat helikopterom poslao dvojicu  maloljetnika i civilnog ročnika, kao i vatrogasce koji nisu  bili obučeni za iskakanje iz  helikoptera. Osim toga, na  teret mu se stavlja i da je  kasno organizirao spašavanje vatrogasaca te zanemario njihove pozive u pomoć.
Slavica, koji je za svoju  obranu angažirao poznatog  zagrebačkog odvjetnika  Čedu Prodanovića, je na navode optužnice kazao kako  se, uz svo dužno poštovanje  prema poginulim kolegama,  ne osjeća krivim.