Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kako preko Kalelarge proći?

31.07.2011. 22:00
Kako preko Kalelarge proći?


Kalelarga
Kalelarga je po  većini boljih poznavatelja prilika u ljetnoj ligi favorit broj  jedan za osvajanje naslova. Kriteriji za naslov nalaze se u iskusnoj i kvalitetnoj igračkoj  ruži koju Kalelarga definitivno  posjeduje te vrućem domaćem  terenu na Mornarici. Sve te prognoze nimalo ne smetaju igrače  koje predvodi Jure Dvornik.  Njima je jedino logično da oni  budu na kraju ti koji će dignuti  pehar u zrak. Ako je suditi po  utakmicama odigranima u skupini B imaju na to potpuno pravo. Nitko im još nije uzeo mjeru, a već su četiri puta deklasirali svoje protivnike.
– Sve je praktički isto kao i  lani. Imamo sličnu momčad  koja po imenima u njoj treba  konkurirati za prvo mjesto.  Utakmice u skupini odradili  smo bez greške te se nadamo da  ćemo u četvrtfinalu protiv Borik LA uspjeti na svojoj Mornarici među najbolja četiri. A  onda idemo uzeti taj pehar. Istaknut ću u našoj momčadi  igrače poput braće Bulić, Ivana  i Josipa, pa braću Dražović,  Juricu i Tomu, Šimu Baričevića  i Marina Zrnića. Sve su to  igrači s golemim iskustvom u  košarci i s jednim ozbiljnim  pristupom ne bojimo se nikoga  – kazao je Dvornik.
Caffe bar Crni
Caffe bar Crni, kako je naziv  jedinom klubu izvan okvira  Zadarske županije, izvrsno se  snašao u ostatku konkurencije  te je uz Kalelargu i Pakoštane  uspio proći sve do četvrtfinala.  Ovaj klub iz Tisnog nastupa  već nekoliko sezona u ljetnoj  ligi, a sve konce u njemu vuku  Osječani na čelu s braćom Novaković koji imaju dugogodišnju poveznicu s ovim dalmatinskim mjestom. Tvrtko će  kazati da im je najveća želja  bila probuditi pomalo zaboravljenu ljubav Tišnjanaca za  košarkom.
– U ligu smo ušli bez velikih  očekivanja, vođeni željom da  što bolje odigramo utakmice u  skupini i eventualno prođemo  u drugi krug ukoliko se ukaže  prilika, međutim, nakon dobrih partija protiv favorizirane  Kalelarge, koja je po svim najavama jedna od najjačih  momčadi u ligi, spremni smo  ići i do finala. Roster kluba uz  mene kao igrača i trenera čine  moja braća Ivan i Luka, te brat  Marin koji je pomoćni trener i  najbolji strijelac kluba Ivan Lozančić. Svi nastupamo za naš  Olimp Inspekt-Ing iz Tenje,  predgrađa Osijeka, inače prvaka B1 lige istok, a od jeseni  ćemo nastupati u A2 ligi istok.  Uz navedene još nastupaju Kamaldin Gamma iz Osijeka koji  je najzvučnije ime kluba, u protekloj je sezoni nastupao za  prvoligaša VROS Dardu te  Krešimir Biškup, Filip Čulek iz  Zrinjevca, Ognjen i Ozren Pavlović iz Zagreba, kao i izvrsni  Šime Zubčić iz Pridrage, uz  nažalost malobrojne (prave)  Tišnjane Ivu Fantova, Jakova  Ćuzelu Papatu i Milana Čubrila, dok su ostali igrači nastupali  u manjim rolama.
Pakoštane
Kao i većina novaka u ligi,  tako su i Pakoštane išle onom  starom izrekom “prvi se mačići  u more bacaju”. Prevedeno  znači da su svi porazi upisani u  razigravanju bili pomalo očekivani pošto je momčad okupljena uglavnom oko rekreativaca  iz Pakoštana koji su odlučili  svoju ustaljenu zimsku aktivnost nastaviti i u ljetnim mjesecima. Sve to bi se trebalo  idućih ljeta baciti u zaborav, jer  po riječima voditelja Ivana Travice tada će biti sigurno igrački  kvalitetniji i iskusniji.
– Odlučili smo prijaviti  momčad iz Pakoštana za ljetnu  ligu ponajviše zbog entuzijazma nekolicine domaćih momaka koji su zimske mjesece kratili  igrajući košarku. Htjeli smo osjetiti kako je to odmjeravati snage u ovakvoj konkurenciji. Stoga ne čude svi porazi koji su nas  zatekli u natjecanju u skupini.  Rezultat uopće nije bio u prvom  planu, a bitno nam je da smo  uspjeli pobuditi u Pakoštanima  zanimanje za košarku koja definitivno nije sport broj jedan.  Želimo iz ljeta u ljeto nastavljati  ovu započetu tradiciju. Tko  zna, možda za nekoliko godina  budemo i konkurentni u borbi  za naslov – kazao je Travica.
Bokolje
Skupina D se kao i gore  spomenuta B sastojala od tek  tri kluba. Kao što je Kalelarga  u svojoj bila bez greške tako je  u skupini D to isto učinilo i  Bokolje. Bez poraza izboren je  ulazak u četvrtfinale što će  reći da su Dobropoljanci koji  nastupaju od samih začetaka  ove lige blizu ponavljanja ili  možda ostvarenja najboljeg  rezultata u povijesti. Dosad su  peti bili tri puta, a ovog ljeta im  se smiješi ulazak u polufinale.  Trebat će na svom terenu pobijediti Caffe bar iz Tisnog, a  predsjedniku kluba Nikolinu  Bašiću ne bi bilo mrsko da se  Bokolje nađe i u onoj utakmici  na kojoj se dijele pehari.
– Već sezonama imamo sličnu  momčad koju predvodi Marin  Petrić, inače član jednog njemačkog drugoligaša. Uz njega,  tu se nalaze i veliki potencijali  zadarske košarke Karlo Ljubičić, Roko Jurlina, Filip Rutar i  Dominik Mavra koji je od  prošle sezone član hrvatskog  prvaka Zagreba. Uz njih treba  istaknuti dugogodišnje naše  članove Tomislava Jurjevića,  Hrvoja Ćušku, Lucijana Ćukovića i Krešimira Kneza. Svi oni  uz nekolicinu lokalnih igrača  čine jednu pozitivnu i uigranu  družinu koja iz ljeta u ljeto pokazuje određeni rezultatski napredak. Dosad smo odigrali bez  greške, imamo četvrtfinale na  svom terenu, a za eventualan  prolazak dalje ne želimo ništa  predviđati. Ako se dogodi tako  nešto nitko sretniji od nas –  kazao je na kraju Bašić. 
Starigrad
Starigrad je dugi niz ljeta nezaobilazna stanica u županijskoj  ljetnoj ligi. Podno Velebita košarka je vrlo popularan sport, a svako ljeto neizostavan je dio turističke i zabavne ponude mjesta.  Prijašnjih sezona glavnu riječ vodio je Ante Krapić, danas igrač  Cibone, a od ovog ljeta tu je ulogu  preuzeo njegov bratić Marin Krapić. Nakon odigranih utakmica  po skupinama Starigrad je izborio kao drugi u skupini D ulazak u  četvrtfinale. Kao i prošlog ljeta  protivnik će im biti Bokanjac.
– Kao lani u četvrtfinalu nas je  dopao Bokanjac samo što je razlika u tome da sada igramo na  Bokanjcu. Možda je to dobro za  nas, jer im sada možemo uzvratiti  na njihovu terenu za lanjski poraz, iako smo svjesni da idemo na  teren branitelju naslova. Očekivanja nam nisu bila velika, rekli  smo da idemo pokušati odigrati  najbolje što možemo. Došli smo  do četvrtfinala i u jednoj utakmici  je sve moguće. Imamo dosta ujednačen sastav u kojem se ne ističu previše pojedinci. Pored najboljeg našeg strijelca Luku Bujasa istaknuo bih Ivana Svobodu  koji igra inače za Prigorje iz  Križevaca. Njegovo prisustvo na  terenu nam je od iznimne važnosti – kazao je Krapić.
Adriatic
Daleko najmlađa momčad u  ligi je definitivno Adriatic. Trener Siniša Pećanac u ralje iskusnih košarkaša poslao je skupinu momaka rođenih 1990. i  1991. godine, pa ne čudi da su  rezultatski bili inferiorni naspram Bokolja i Starigrada, koji  su im bili protivnici u skupini D.  No, kako će istaknuti njihov  voditelj Donat Dobrović, glavni  cilj je bilo skupljanje iskustva, a  ne bodovi. Iako da se odigrala  još koja utakmica ni pobjeda ne  bi bila nemoguća misija.
– Imali smo daleko najmlađu  momčad u ligi te smo na igralištu kod Doma na Voštarnici  htjeli pružiti što jači otpor  našim protivnicima. Htjeli smo  skupiti iskustvo koje nam je bilo  jako dragocjeno, a kako je natjecanje odmicalo stjecao se dojam da se sve bolje nosimo i  dižemo u igri. Da je bilo još koje  kolo možda bi uspjeli nekoga i  pobijediti. Htio bih se ovom prilikom posebno zahvaliti Zadarskoj županiji, odnosno Ivanu  Šimuniću koji nam je uz pomoć  Gordana Perića iz Marine Sutomišćica bio glavni kreator ove  ideje koja se, nadamo se, već  isplatila, te i u narednim sezonama želimo isto tako upotpunjavati ovo zanimljivo ljetno  natjecanje – kazao je Dobrović.


KALELARGA


Ivan Bulić, Josip Bulić, Petar  Marić, Jure Dražović, Karlo Gjergja, Tomislav Dražović, Zvonimir  Baričević, Jurica Dvornik, Josip  Milat, Marin Zrnić, Damir Dvornik, Ivica Grgurović, Toni Barić.  Trener: Marko Bulić.




CAFFE BAR CRNI


Tvrtko Novaković, Kamaldin  Gamma, Ivan Fantov, Jakov Ćuzela-Papata, Ivan Lozančić, Ivan Novaković, Ozren Pavlović, Luka Novaković, Milan Čubrilo, Ognjen Pavlović, Ivan Morić, Šime Zubčić,  Krešo Biškup, Branimir Biškup,  Ivan Barišić, Marko Klarin Jimmy,  Ivan Lovrinčević, Filip Čulek, Mario  Henjak. Trener: Tvrtko Novaković.


PAKOŠTANE


Tomislav Juričin, Pavao Bačkov,  Ivan Kurtov, Marko Lacman, Perica  Kazija, Edi Nadarević, Toni Vranić,  Ivan Travica, Tomislav Maksan, Tino  Juričin, Marin Žunić, Lovre Mikas,  Toni Kurtov, Karlo Kurtov, Tomislav  Fantina, Andrija Lacman, Igor Stojanov, Neno Kalcina, Šime Mikas,  Tonći Tomić. Trener: Ivan Travica.


BOKOLJE


Marin Petrić, Tomislav Jurjević, Roko Jurlina, Krešimir Knez, Filip Rutar,  Karlo Ljubičić, Josip Plantak, Lovre  Bašić, Domagoj Bašić, Šime Čavlov,  Krešimir Ćosić, Dominik Mavra, Hrvoje  Ćuška, Karlo Cimera, Ivan Bračić, Stjepan Dujmović, Lucijan Ćuković, Josip  Pikunić. Trener: Ozren Bašić.


STARIGRAD


Dario Dominiković, Marijan  Bušljeta, Ivan Svoboda, Luka Bujas, Luka Bolić, Ante Milovac,  Marino Krapić, Boris Kovačević,  Dragan Dokoza, Ante Parić, Vladimir Lenartić, Marin Ramić, Stipe  Čirjak, Nenad Delić, Nikica Bušljeta, Silvio Katić, Danijel Kovač, Ivan  Kaspert, Mate Čirjak, Jure Zuanović, Marko Matanović, Marino  Govorčin. Trener: Luka Bujas.


ADRIATIC


Donat Dobrović, Šime Baričević, Ante Lacić, Luka Cota,  Karlo Cota, Ivan Šuljić, Mario  Jukić, Branko Turopoljac, Sandro Kršlović, Kristijan Validžić,  Bruno Jusup, Paolo Marčev,  Bruno Stipanov, Dino Radan.  Trener: Siniša Pećanac – Cino.