Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Potpuni Alfa užitak

31.07.2011. 22:00
Potpuni Alfa užitak


Giulietta je svim boljim poznavateljima automobilskog svijeta znano i svakako drago ime još iz pedesetih godina prošlog stoljeća, a u aktualnoj izvedbi ponovno budi strasti
Generalni zastupnik Alfa Romea za hrvatsku Autocommerce pokrenuo je ovih dana akcijsku prodaju za model Alfa Romeo Giulietta. Kako bi se cjenovno osjetljivijim kupcima što pristupačnijom učinilo Giuliettu, s do sada najprodavanijim paketom opreme Distinctive, kreiran je posebni novi paket opreme – D.N.A. Raspoloživ je uz jedan benzinski (1.4 16V TB 120 KS) i dva dizelska – JTD motora (1.6 16V M-Jet 105 KS i 2.0 16V M-Jet 140 KS), a od opreme ima sve što je potrebno u segmentu obiteljskih automobila: radio CDMP3, alunaplatke, tempomat, Start&Stop sustav i brojne druge električne i elektronske sustave za pomoć vozaču.
Benzinska izvedba stoji 149.990 kn, slabiji diesel 164.990 do 174.990 kn za snažniji dizelski model, koji smo imali prigodu iskušati.
Dimenzije Giuliette idu u zonu prostranijih kompakata. Dužina joj je 4,35 metara, visina 1,46 i širina 1,80 metara. Međuosovinski razmak ide do 2,63 metra, a osim obilja mjesta u kabini i prtljažnik volumena 350 litara može se smatrati izdašnim.
U cijelosti osmišljena u Centro Stile Alfa Romeo, Giulietta značajno naginje sportskom stilu te se tome prilagodilo i njezin ovjes, ponuda motora, ali i dizajnerske težnje. Agresivnog prednjeg kraja, dinamične bočne linije te originalnog završetka, Giulietta je ljubimica dinamičnih ljudi najrazličitijih generacija, osobito onima koji su odrastali uz Alfu. Unutrašnjost je također sva podređena sportskoj estetici i takvim namjerama vozača. Vodilo se računa o najrazličitijim interesima i potrebama najprodavanijeg razreda vozila, koji ujedno podrazumijeva najveći dobni raspon i najširu lepezu vozačkih navika i stilova.
Giulietta objedinjuje optimalne vozne osobine, dinamiku i, dakako, sigurnost. Europski program ispitivanja novih vozila (Euro NCAP) ocijenio je u 2010. godini Alfu Romeo Giuliettu najboljom u kategoriji i s najvećim brojem, pet zvjezdica.
U akciji koju provodi Autocommerce s ovlaštenom mrežom, kupac uz Distinctive paket u poklonu dobiva Xenon svjetla (inače doplata 1000 eura). Za maksimalni alfistički užitak preporučljivo je naručiti Sport paket (1450 eura) koji donosi alunaplatke 18″ (serijski su ugrađeni od 17″), ali i drugačije izvedenu unutrašnjost vozila s posebno profiliranim sportskim sjedalima, proširene pragove i potpuni Alfa užitak.