Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Santini: Pokazali smo tko je gazda na Stanovima

31.07.2011. 22:00
Santini: Pokazali smo tko je gazda na Stanovima


Stanovi su ovog puta bili ipak neprelazna prepreka za Hajdukovce. Štoviše, minimalna pobjeda Zadra nad favoriziranim Splićanima mogla je lako biti i uvjerljivija da su Zebićevi igrači uspjeli naplatititi kvalitetniju igru i angažman od svojih protivnika. Za veliku pobjedu nad Hajdukom zaslužni su naravno svi igrači koji su se našli na travnjaku u 90 minuta, no trojac Ivan Santini, Jakov Surać i Antonio Ježina imali su najdeblji udio u svemu tome. Prvi na meti novinara bio je strijelac pobjedonosnog zgoditka Ivan Santini. Njemu je uspjelo ono što nije na drugoj strani Vukušiću i Tomasovu u prvom poluvremenu. Santini će istaknuti najveću zaslugu u Bogu kojemu se molio prije utakmice.
– Pripremali smo se cijeli tjedan i analizirali igru za suprostaviti se Hajduku i isplatilo se. Borili smo se kao lavovi za ovu pobjedu i vrlo sam zadovoljan kako smo svi odigrali. Pokazali smo tko je gazda na Stanovima i ovom pobjedom smo nadam se konačno dokazali za koga bi se ubuduće na Stanovima trebalo navijati – kazao je na prvu Santini koji je bio izuzetno priseban u jedan na jedan situaciji sa Kalinićem.
– Hvala dragom Bogu koji je uslišio moje molitve. Dogodilo se upravo kako sam i priželjkivao. Pobijedili smo, a pritom je moj gol odlučio. Nitko sretniji od mene. Također ne treba zaboraviti odličnu igru Jonjića i Suraća koji je vrhunski asistirao preko Vejića. Ostalo mi je samo pogoditi iza leđa Kalinića i srećom uspio sam na vrijeme uputiti loptu u nebranjeni suprotni kut Hajdukovog gola.
Kapetana Jakov Surać pokazao je u ovoj utakmici da je iznimno bitna karika u Zebićevom sastavu. Maestralno se borio sa Hajdukovim kapetanom Srđanom Andrićom, a prema naprijed je znao itekako biti opasan. Upravo on je bio glavni paker Santiniju za veliku pobjedu.
– Bila je ovo jako teška utakmica u kojoj smo se s razlogom pribojavali novog, pojačanog Hajduka. Očekivali smo da možemo do boda, a na kraju smo došli do sva tri što će kazati da smo dali naš maksimum u ovom trenutku, a Hajduk je vidljivo bio umoran od utakmice sa Stoke Cityem. Drago mi je da sam uspio sudjelovati pri postizanju zgoditka, no ta moja asistencija je najmanje važna. Najbitnije je da smo uspjeli u prva dva kola izvući lijepih četiri boda te nam je sve to jedna velika injekcija samopuzdanja za nastavak prvenstva u kojem idemo prvo u Varaždin, pa čekamo Lokomotivu na Stanovima – skromno će Surać koji je pojasnio recept kojim je Zebić nadmudrio svog kolegu Balakova.
– Protiv Hajduka je teško igrati na našim Stanovima, jer su tu praktički na svom terenu zbog velikog broja njihovih simpatizera. Ipak računali smo da će biti umorni, a mudro smo im postavil naše bočne igrače vrlo visoko. Zatvorili smo im kompletnu veznu linjiu, pa su bili prisiljeni započinjati svoje napade preko Vejića i Inohe. Nisu zbog toga uspjeli nametnuti svoju pas igru već su bili prisiljeni nabacivati duge lopte i u tome smo ih uspjeli nadmudriti – kazao je kapetan Surać.
Lavovski dio posla odradio je uz solidnu zadnju liniju i vratar Zadrana, Antonio Ježina. U nekoliko matnih situacija koje su imali Splićani iskazao se bravuroznim obranama te je potvrdio da je na početku novog prvenstva u velikoj formi.
– Prezadovoljni smo sa ova velika tri boda protiv Hajduka. Ovo nam je veliki zalog ka ostvarenju ostanka u ligi. Da bi se ostvarila pobjeda protiv Hajduka trebaju svi igrači imati svoju večer što se nama dogodilo i tu je ključ naše pobjede. Uspio sam i ja doprinijeti s nekoliko dobrih obrana, ali zasluga za pobjedu zasigurno pripada svim mojim suigračima koji su pokazali kao se bori za svoj klub i ostavlja srce na terenu – zaključio je Ježina.
 


 GLUHI TELEFONI


Do izjave nekog od igrača Hajduka nakon utakmice nije bilo moguće doći. Razlog? Nitko od prisutnih novinara u mixed zoni stadiona na Stanovima nije uspio doznati zašto su Hajdukovci naglo zanijemili. Na nekoliko pokušaja da se dođe do izjava, točnije Tomasova i Andrića uslijedio bi odgovor iz njihovih usta da se obratimo glasnogovorniku kluba Anti Biliću. Glasnogovrnik Bilić je pak lopticu prebacio na igrače koji su dužni u mixed zoni nakon utakmice kazati svoj komentar na viđeno u 90 minuta. Ta igra između glasnogovornika Hajduka i igrača ličila je više na onu kinesku igru zvanu ping-pong ili onu dječju gluhih telefona. A na kraju izjave od Splićana dobio nitko nije.