Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vikend obilježen provalama i krađama

31.07.2011. 22:00
Vikend obilježen  provalama i krađama


Zbog kaznenog djela teške krađe provaljivanjem policija je prijavila nepoznatog počinitelja  koji je provalio u skladište pršutane “Pršut-Posedarje”  d.o.o. u Posedarju. Provalu i krađu policiji je u subotu  ujutro prijavio 47-godišnji vlasnik koji će nastalu štetu  utvrditi naknadno, nakon inventure.
Također, nepoznati provalnik u subotu je počinio  provalu i u Sukošanu i to u automobil zagrebačkih  registracija. Vozilo u vlasništvu tvrtke “Rotor – dinamic”,  naime ostalo je parkirano na predjelu Sveti Martin  nakon prometne nesreće, a nepoznati drznik iskoristio je  tu situaciju te je iz  unutrašnjosti vozila ukrao CD-player.  Materijalna šteta cijeni se na 1.500 kuna, a protiv  nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
A u vremenu od 26. pa do 29. srpnja nepoznati  počinitelj provalio je i u obiteljsku kuću u Ulici Hrvatskog sabora. Lopov je 39-godišnjem vlasniku ukrao  zlatni nakit i tehničku robu ukupne vrijednosti oko pet  tisuća kuna. Slijedi mu kaznena prijava.
Na meti lopovima torbice
U subotu navečer, u starom dijelu grada, na  Poluotoku, pokraden je 36-godišnji Mađar. Muškarac je,  naime oko 22 sata bio u jednom ugostiteljskom objektu  u Ulici Jurja Dalmatinca te je na trenutak ostavio bez  nadzora pojasnu torbicu. To je iskoristio još uvijek  nepoznati kradljivac koji mu je torbicu s dokumentima i  novcem ukrao. Mađar je krađu prijavio policiji procijenivši štetu na oko dvije tisuće kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava jednako kao i protiv nepoznatog kradljivca koji je u petak  u vremenu između 3.00 i 4.00 sata u noćnom klubu  “Andriana” u Pakoštanima ukrao torbicu 18-godišnjakinji. Djevojka je ostala bez mobitela vrijednog oko  4.000,00 kuna, a primijetila je da joj nedostaje nakon što  je napustila klub.
Osječanka prijavljena zbog razbojstva,  Zadranka zbog pronevjere        
Policijski službenici Prve policijske postaje  Zadar nakon provedenog kriminalističkog istraživanja  podnijeli su kaznenu prijavu protiv 34-godišnjakinje iz  Osijeka i to zbog razbojničke krađe. Naime, policija je  utvrdila da je upravo Osječanka 25. srpnja ukrala  mobitel trgovkinji zaposlenoj u trgovačkoj radnji “Significo” koja posluje u sklopu TC “Super Konzum”. Žena  je tada trgovkinju i udarila te iz trgovine išetala s  mobitelom, a nakon što joj je trgovkinja rekla kako ona  ne udovoljava uvjetima za sklapanje ugovora za pretplatnički račun. Inače, mobitel koji je žena ukrala  vrijedan je 799,00 kuna.
U petak je dovršeno kriminalističko istraživanje i nad  27-godišnjom Zadrankom koju se sumnjiči za kazneno  djelo pronevjere.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policajci  su dokazali da je upravo ona, kao zaposlenica automat  kluba “Adeo” u Zrinsko-frankopanskoj ulici svom poznaniku omogućila igranje na “ruletu” bez plaćanja potrebnog novčanog iznosa. Time je vlasnika automat  kluba oštetila za iznos od oko 50 tisuća kuna.
Iz kućnog dvorišta ukradene dvije bicikle
Zadranin (33) u petak je ostao bez dvije  bicikle. Njemu je, naime nepoznati počinitelj još početkom prošlog tjedna bicikle odvezao iz dvorišta obiteljske  kuće u Ulici Majstora Radovana.
Policija intenzivno traga za biciklama vrijednima oko  tri tisuće kuna, kao i za nepoznatim kradljivcem kojemu  slijedi kaznena prijava.