Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrijeme je da napad pokaže svoje pravo lice

Autor: Andrija Dešpoja

31.07.2012. 22:00
Vrijeme je da napad pokaže svoje pravo lice

Foto: Adam VIDAS



Imali smo na Kantridi nekoliko izrazitih prilika, no definitivno napad s veznim redom je još itekako dužan. Mislim da je vrijeme da se protiv Hajduka iskažemo u toj napadačkoj igri – kazao je Begonja
Iz dva kola dva boda. To je učinak nogometaša Zadra u novoj sezoni HNL-a koja broji 12 klubova. Netko bi rekao da je to premalo, ali protivnici poput europskog Osijeka i nikad snažnije Rijeke na Kantridi ne idu u prilog toj konstataciji. Raspored za Zebićeve igrače ne donosi sljedeću nedjelju nimalo lakšeg takmičara. Dolazi na Stanove Hajduk koji je u sezonu krenuo s izrazito mladom momčadi, no vrlo poletnom, talentiranom te nadasve agresivnom. Nema sumnje da će zadarski Stanovi ponovno biti dupkom ispunjeni i možda konačno vidjeti gol svojih ljubimaca, a možda i prvu pobjedu. Tim lijepim željama pridružila se i zadarska desetka Luka Begonja od kojeg se ove sezone očekuje prava eksplozija nakon više nego dobro odrađene prošle.
– Dolazi nam Hajduk koji je uvijek najveći mamac za publiku. Nadam se da će biti pravi derbi s puno golova, naravno s barem jednim više u Blaževićevom golu. Ove sezone su Splićani krenuli s izrazito mladom momčadi. Možda nemaju previše iskustva, no definitivno su pokazali u ovih nekoliko utakmica do sada da su agresivni, čvrsti i karakterni, tako da ne očekujem nimalo jednostavan posao.
Prvi put otkad je HNL-a Hajduk ne dolazi na Stanove u ulozi izrazitog favorita.
– To je istina. Teška financijska situacija u Hajduku utjecala je na činjenicu da su se morali okrenuti svom vlastitom kadru. Nemaju nekih zvučnijih imena i pojačanja, no to je samo optička varka. Pokazali su u dvije utakmice protiv Sconta, pa protiv Istre, a pogotovo protiv Splita da su itekako ozbiljna i konkurentna momčad. Imperativ postoji kako kod njih, tako i kod nas, a nadamo se da će nam se konačno otvoriti u napadu.
Napadači i vezni red zasad vam spavaju, dok je zadnja linija s vratarima pokazala da su spremni za najveće napore i izazove.
– U Rijeci smo pokazali da možemo odlično stajati prema nazad. Zahvaljući najviše Jerbiću i Prahiću koji majstorski dirigiraju obranom. Normalno, veliki dio posla su odradili naši vratari, Gluić i Ježina. Imali smo na Kantridi nekoliko izrazitih prilika, no definitivno napad s veznim redom je još itekako dužan. Mislim da je vrijeme da se protiv Hajduka iskažemo u toj napadačkoj igri.
Da vam je netko ponudio dva boda iz dva kola prije početka prvenstva, vjerojatno bi ih prihvatili.
– I bi i ne bi. Bolje bi možda bilo da smo dobili Osijeka, a izgubili u Rijeci. Onda bi imali tri boda. Ipak nije ni ovako loše ispalo. Podigli smo definitivno samopouzdanje odličnim otporom na Kantridi, nakon razočaravajućeg boda protiv Osijeka. Ako uspijemo “uzeti skalp” Splićanima onda možemo itekako biti zadovoljni otvaranjem nove sezone – zaključio je Begonja.