Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bit će to opaka svirka!

Autor: Valentina Mlađen

31.07.2013. 22:00
Bit će to opaka svirka!


Još jedno Zadarsko kazališno ljeto privedeno je kraju, a 19. će završiti koncertom posvećenim legendi hrvatske glazbene scene Dinu Dvorniku.
Sutra, s početkom u 21.30 sati u dvorištu Providurove palače nastupit će Dino Dvornik Tribute Band i solist Mario Huljev s izvedbama svih Dinovih velikih hitova.
Dino Dvornik Tribute Band pokrenut je na inicijativu Danijele Dvornik i članova benda s ciljem održavanja živim njegova glazbenog opusa na pozornicama. Članovi benda su glazbenici koji su dugi niz godina surađivali s Dinom: Jurica Leikauff, klavijature, Marko Duvnjak, bubnjar, Alen Svetopetrić, bas gitara, Zoran Jex Jaeger, gitara, Ivan Premelč, saksofon. Ova petorka renomiranih glazbenika, uz jednog od najkvalitetnijih solista Marija Huljeva kojega je hvalio i sam Dino Dvornik, u Zadar donosi funky glazbu kakvoj je najveći ambasador u Hrvatskoj bio upravo pokojni glazbenik.
– Svi mi imali smo bliske prijateljske i poslovne veze s Dinom i zato smo na inicijativu Danijele vrlo rado prihvatili ideju o osnivanju, pa može se reći, službenog tribute benda. Dolazimo u Zadar s presjekom svih najvećih Dinovih hitova, od Slona pa do najnovijih objavljenih s Pandorinom kutijom. Bit će prostora i za ples pa se nadamo da će se Zadrani prepustiti i zaplesati, rekao je gitarist Jex Jaeger, dugogodišnji Dvornikov suradnik, inače utemeljitelj, kompozitor i gitarist kultnih Bastardza. Tribute band osnovan je s ciljem kako bi glazba Dina Dvornika nastavila postojati i uživo na pozornicama, a ne samo na pločama.
– Prisjetit ćemo se glazbe koja je vrh na hrvatskoj sceni. Meni osobno i cijelom bendu čast je svirati glazbu koju je stvarao Dino Dvornik, a koju i sam rado slušam. Pozivamo Zadrane da dođu u što većem broju jer bit će to opaka svirka, obećao je vokalist Mario Huljev.
Cijena ulaznice iznosi 60 kuna, a uz plaćanje ulaznice MasterCard PayPass debitnom ili prepaid karticom OTP banke ostvarujute popust od 59 kuna, odnosno ulaznicu dobivate za 1 kunu. Plaćanje ovom karticom moguće je do 2. kolovoza do 20 sati na blagajni HNK Zadar.