Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uklonjeni nelegalno postavljeni stupići

Autor: Suzana Bandić

31.07.2013. 22:00
Uklonjeni nelegalno postavljeni stupići

Foto: Marin GOSPIĆ



Desetak bespravno postavljenih metalnih stupića i dvadesetak betonskih blokova uklonjeno je jučer s platoa u Ulici Grgura Mrganića. Usprkos negodovanju stanara okolnih zgrada sve je obavljeno uz nazočnost komunalaca i policije


Upravo kako je iz Grada Zadra najavljeno, jučer su uklonjeni bespravno postavljeni stupići s dijela platoa u Ulici Grge Mrganića, nedaleko samostana Sv. Frane. Rješenje o uklanjanju komunalni redari Grada Zadra ispisali su još prije mjesec dana, no stanari su se opglušili pa je uslijedilo neizbježno.
Grad Zadar je za potrebe uklanjanja desetak metalnih stupića i dvadesetak betonskih blokova angažirao privatnu tvrtku koja je na teren poslala dva djelatnika. U svega pola sata sve je, unatoč negodovanju nekoliko stanara okolnih zgrada, vraćeno u prvobitno stanje. Kako ne bi došlo do sukoba, radove su nadgledala trojica komunalaca i isto toliko policijskih službenika.
Budući da se na većini na taj način osiguranih parkirnih mjesta u trenutku dolaska komnunalaca i policije nalazilo vozilo, policajci su provjerom registracijskih pločica u kratkom vremenu došli do vlasnika i zamolili ih da vozila “preparkiraju” dok se radovi ne završe. Zanimljivo je kako su se svi stanari, prije nego li ih je itko o stupićima i blokovima išta upitao, nakon priopćenja da moraju premjestiti vozilo odmah pravdali kako ih oni nisu postavili. Činjenicu da posjeduju ključ za metalni stupić zanemarili su.