Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Talijan polomio rebra, Nijemac preminuo kod Brgulja

01.08.2017. 20:59
Talijan polomio rebra, Nijemac preminuo kod Brgulja


Dvije akcije spašavanja na zadarskom području koordinirao je Centar 112 u ponedjeljak. U jutarnjim satima, nešto malo prije deset sati, Centar 112 zaprimio je informaciju od zadarske hitne pomoći o talijanskom državljaninu, koji je pao kod Kudinog mosta na rijeci Krupi te se žalio na bolove u leđima.
– HMP Zadar uputio je odmah HMP Gračac na lokaciju te su se tehničar i vozač spustili do unesrećenog. Nakon uvida javili su da nije potreban helikopterski prijevoz, da se radi o prijelomu rebara i da sam može lagano hodati te će ga njegovi prijatelji dovesti do vozila HMP. U 13.20 sati prevezen je u OB Zadar, izvijestili su jučer iz Centra 112.
Istog dana, oko 13 sati, zaprimljena je dojava građanina da su iz mora na brguljski otok, koji se nalazi ispred mjesta Brgulja, izvukli mušku osobu te ju pokušavaju reanimirati. O događaju je odmah obaviještena hitna medicinska pomoć i policija. Nažalost, unesrećenom Nijemcu nije bilo pomoći te je preminuli brodom pomorske policije prevezen u Zadar gdje će mrtvozornik pregledati tijelo.
Posla je proteklih dana bilo i za zadarske gorske spašavatelje koji su prošli tjedan u jednom danu odradili čak tri akcije spašavanja. Nakon što su krenuli pomoći nizozemskim turistima, koje su locirali pomoću pametnih mobitela, naišli su na još jednu grupu dehidriranih čeških turista. Svi su sigurno spušteni do svojih vozila. U isto vrijeme domaći planinar slomio je nogu na silazu serpentinama u kanjonu Velike Paklenice. Spašavatelji su ga nosilima prenijeli do kola hitne medicinske pomoći i tako su u roku od svega tri sata spasili devetero planinara.