Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Biranje utakmica je jedino objašnjenje

Autor:

31.08.2009. 22:00
Biranje utakmica je jedino objašnjenje


Protiv Hajduka, Šibenika i Dinama igrači su se bacali “na glavu”, a u ovim nominalno lakšim utakmicama djeluju kao zečevi – kaže Jurić


Nakon međimurskog “blitzkriega” Zadrani su se vratili doma poprilično ošamućeni. Kako i ne bi, kad su osokoljeni odličnom igrom i rezultatom nad Dinamom tjedan prije, istrčali na travnjak u Čakovcu misleći kako će odigrati, u najmanju ruku, ravnopravnu utakmicu. Prizemljenje je stiglo za 22 sekunde koliko je prošlo od prvog sučevog zvižduka. Brazilska veza (Eliomar-Lima) Međimuraca nije imala milosti za goste, jer su tri minute poslije počastili svoje navijače i s vodstvom od 2:0. Nakon toga, ostalo je 87 minuta u kojima zadarski nogometaši nisu uspjeli pronaći put do mreže Čakovčana, ali su zato domaći nogometaši znali treći gol i po tko zna koji put Zadrani su išli kućama pognutih glava. Što, kako i zašto su pitanja na koje je teško pronaći pravi odgovor, a tu misteriju je pokušao barem donekle razjasniti Zvonimr Jurić, pomoćni trener Zadra.
– Nakon ovakve utakmice ili bolje rečeno razvoja događaja na terenu nikako ne možemo biti zadovoljni. Malo koja momčad može primiti ovakve golove i to netom što je lopta krenula s centra. Međimurci su krenuli s centra i već smo gubili 0:1, a da stvar bude gora uspjeli su iz drugog napada postići drugi gol i mi više nismo mogli što tražiti na toj utakmici. Možda bi se negdje drugdje uspjeli vratiti, ali kad se ovako poklopi razvoj situacije onda je teško vratiti se i puno kvalitetnijim momčadima od nas – reći će na prvu Jurić koji ne pokušava nimalo amnestirati svoje igrače koji su opet pokazali onu ružniju stranu koja se već godinama viđa na gostovanjima Zadra.
– Igrači izgleda biraju utakmice, jer se više ne može naći neko logičnije objašnjenje. Protiv Hajduka, Šibenika i Dinama bacali su se “na glavu”, a u ovim nominalno lakšim utakmicama djeluju kao zečevi – misli Jurić koji će morati s trenerom Zebićem i ostalim dijelom stručnog stožera u ova dva tjedna prvenstvene stanke pronaći pravu formulu kako bi se ovakve stvari mogle spriječiti.
– Imamo dva tjedna pauze i moramo iskoristiti to razdoblje kako bi se podigli fizički, a pogotovo psihološki. Igrači su da mogu odigrati vrlo kvalitetno u te tri utakmice, ali su pokazali da mogu odigrati poput petoligaša u ostale tri utakmice. Težnja je da se pronađe pristup iz tih dobrih utakmica.


 IGRAT ĆE MLAĐI




Hoće li nakon ovakve loše utakmice ipak neki igrači s klupe dobiti priliku? Možda zaoštravanje konkurencije poništi nonšalantnost koja je vidljiva u ovakvim dvobojima kao što je to bilo u Karlovcu i Čakovcu.
– Imamo dobru klupu i sigurno će neki igrači dobiti priliku, jer se ovakve stvari kao što su se događale u Karlovcu i Čakovcu ne mogu više tolerirati. Nekolicina mladih igrača na klupi kao što su Ćurjurić, Mršić, Kurtin, Maruna i Jerbić sigurno će ubrizgati novu krv u naše redove i dodatno zaoštriti konkurenciju. Nadam se da će takve promjene izbiti ove “dječje bolesti” očito prisutne u našim redovima – kaže Jurić.