Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Teško je očekivati ostanak košarkašica u ligi

Autor: Šime Ćurko

31.08.2009. 22:00
Teško je očekivati ostanak košarkašica u ligi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Božena Radoš se ne vraća u Zadar, a upitan je i ostanak Ine Marin


Branimir Peričić, pomoćni trener zadarskih košarkašica, nakon odluke Maje Ledenko o prekidu karijere kao i odlaska Ive Grbas, potvrdio je još jednu nepovoljnu okolnost za novu sezonu.
– Očito je da nema ništa od dogovora s Boženom Radoš. Ona, izgleda, više razmišlja o ostanku u Banjoj Luci nego o povratku u Zadar. Ne dođe li Radoš, a sva je prilika da neće, imat ćemo velikih problema s manjkom visine. Naime, najmanje do kraja godine ne možemo računati ni na Katarinu Popović, koja ide na operaciju skočnog zgloba. U prvom se trenutku činilo da je Popović stradalo koljeno, no pokazalo se da ja zapravo problem zglob. Kako bilo, Popović će na operaciju – požalio se Peričić, potvrđujući da je neizvjestan ishod razgovora s Inom Marin.
– Mi kao treneri nismo zaduženi za taj dio posla, no Marin ne trenira s nama, što će reći da dogovor s njom nije postignut. Bez obzira ostane li Marin ili ne, očekuje nas neizvjesna borba za ostanak. Iako mi je to teško priznati, teško je od ove ekipe očekivati ostanak u ligi. Bez Marin imamo samo dvije prave seniorke, Antoniju Erslan i Sanju Rogoišić, s time da Rogošić na utakmicama ne može dati toliki doprinos da bismo se na nju ozbiljnije oslonili.
Čini se kad da je Zadar potpisao ligašku kapitulaciju skoro dva mjeseca prije početka sezone?
– Nismo ništa potpisali, borit ćemo se do kraja i tko zna kakav će ishod toga biti. Istina je da smo juniorski prvaci Hrvatske, da su nam kadetkinje druge u Hrvatskoj, ali to su još uvijek premlade igračice od kojih se ne može očekivati da nose toliki teret. Nedostaje nam visina i poneka iskusnija igračica, a to je ono što smo imali na početku prošle sezone. Kasnije je otišla Radoš, no imali smo dovoljnu zalihu bodova da smo uspjeli sačuvati ostanak u ligi.