Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šime Markić traži ispisnicu

31.08.2010. 22:00
Šime Markić traži ispisnicu


Nakon velikih lanjskih ambicija Zadar očito očekuje borba za ostanak u Prvoj HRL


Nakon Tomislava Balenta, Marijana Bašića, Luke Miletića, Marka Vidovića i Ivana Buovca rukometaši Zadra vrlo vjerojatno ostat će i bez Šime Markća (1990.), igrača koji je u Mocire došao prošlo ljeto iz drugoligaša Biograda. Markić je potvrdio da traži ispisnicu s kojom želi potražiti novi klub.
– Prošla sezona u Zadru mi je mnogo značila. Igrao sam u višem rangu, treniralo se jako dobro, a u takvoj atmosferi igrač može samo napredovati. Ovo ljeto je drugačija situacija, dosta igrača je otišlo, na treninzima nas je bilo vrlo malo, a tako je teško raditi – kaže Markić koji je u Zadru nakon odlaska Ivana Ninčevića i Natka Merhara igrao na poziciji lijevog krila. Ranije je Markić u Biogradu bio lijevi i srednji vanjski. Omogućnosti povratka u matični Biograd Markić kaže:
– Najprije se trebam dogovoriti sa Zadrom, a tek onda tražiti novi klub. S obzirom da u Biogradu najavljuju stvaranje momčadi koja bi mogla ući u Prvu B ligu razmišljam i o povratku u Biogradu. Ipak, rano je još govoriti o mom novom klubu – kaže Markić.
Najavaljeni odlazak Markića samo je potvrda duboke krize u Mocirama. Nakon velikih lanjskih ambicijama Zadar očito očekuje borba za ostanak u Prvoj HRL. Igrača na treninzima praktički nema, ili ih ima vrlo malo, odigrana je samo jedna trening utakmica (H. dragovoljac), a sezona počinje već ovaj vikend. Jedina dobra vijest je najava da će kadetska selekcija igrati u Prvog ligi.