Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ukida se ponoćna linija za Preko

31.08.2010. 22:00
Ukida se ponoćna linija za Preko


Tijekom sezone svakodnevno je prometovala brodska linija od Zadra do Ancone, a u posezoni od 6. rujna prometovat će četiri puta tjedno. Ponedjeljkom i srijedom brod Zadar isplovljava u 22, a petkom i subotom u 12 sati, kaže Medur


Od ponedjeljka 6. rujna, kad počinje nastava u osnovnim i srednjim školama, uvode se promjene u plovidbenom redu, po kojemu će prema zadarskim otocima ploviti Jadrolinijini trajekti, katamarani i brodovi.
Voditelj zadarske poslovnice Jadrolinije Željko Medur informirao nas je da se na najfrekventnijoj trajektnoj liniji Zadar-Preko ukida zadnji dnevni trajekt u 23.59, kao i onaj iz Preka u 0.30 sati. Trajektne linije prema Dugom otoku vozit će prema dosadašnjem rasporedu.
Što se, pak, tiče brodske linije Zadar-Ancona uvode se, također, određene promjene.
– Tijekom sezone svakodnevno je prometovala brodska linija od Zadra do Ancone, a u posezoni od 6. rujna prometovat će četiri puta tjedno. Ponedjeljkom i srijedom brod Zadar isplovljava u 22, a petkom i subotom u 12 sati, kaže Medur.
U posezonskom redoslijedu vožnje uvode se promjene na liniji Zadar-Olib-Silba-Mali Lošinj. Reducira se broj trajektnih linija i mijenja red plovidbe prema spomenutim otocima. Naime, tijekom sezone svakodnevno je plovio trajekt za Olib, Silbu, Premudu i Mali Lošinj. U posezoni brod plovi na relaciji Zadar-Premuda, s tim da pristaje na Olibu. Prema Istu trajekt plovi ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i subotom. Trajekt plovi za Mali Lošinj ponedjeljkom i petkom s polaskom u 16 sati, a nedjeljom ne pristaje.
– Cijene karata neće se mijenjati do 1. listopada. Hoće li uopće do promjene doći, odlučit će uprava Jadrolinije, kazao je Medur.