Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Edward Soja otvara konferenciju

31.08.2011. 22:00
Edward Soja otvara konferenciju


Zadar će u slijedeća tri dana ugostiti drugu po redu međunarodnu konferenciju o Promišljanju društvenih i humanističkih znanosti (Re-Thinking Humanities and Social Sciences). Konferenciju i ove godine organizira Odjel za anglistiku Sveučilišta u Zadru, a ove godine dolaze poznati postmoderni geograf Edward W. Soja sa Sveučilišta u Kaliforniji te pisac i umjetnik Brandon LaBelle iz Nacionalne Umjetničke akademije u Bergenu.
U organizaciji, osim profesora sa Sveučilišta sudjeluju i brojni studenti koji će također, uz izlagače, imati priliku izlagati svoje radove.
– Ove godine očekuje nas malo više od 80 izvođača. Naravno htjeli smo što veći naglasak staviti na hrvatsku znanost i znanstvenike, tako da su mnogi od njih hrvatski predavači i studenti, ali kako je konferencija ipak međunarodnog karaktera dolazi nam i lijepa populacija stranih izlagača, istaknuo je jedan od organizatora Zlatko Bukač.
Ovogodišnju konferenciju financijski su potpomogli Sveučilište u Zadru, Odjel za anglistiku, a sponzori su Nikas d.o.o. iz Rijeke sa Illy proizvodima.
Osim formalnog dijela programa konferencija podrazumijeva i onaj neformalni dio koji će se sastojati od druženja i razgovora na lokacijama u blizini Sveučilišta.
– Pripremili smo šarolik dio neformalnog programa. Htjeli smo studentima pružiti priliku da nam se nakon predavanja pridruže na zajedničkim druženjima te tako popričaju s ljudima čiju su knjigu možda čitali i iz prve ruke saznaju sve što ih zanima. Također potrudit ćemo se da našim stranim gostima predstavimo Zadar u što boljem svjetlu, rekao je Bukač.
Predavanja počinju danas, u 10 sati, s uvodnim predavanjem Edwarda Soje na Sveučilištu u Zadru u dvorani 143 (IV. kat), dok će svečano otvorenje biti upriličeno navečer u 19 sati u Svečanoj dvorani. Svim zainteresiranim studentima i studenticama omogućen je besplatan pristup predavanjima.