Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Obilježili 50 godina mature i najavili susret za deset godina

Autor: Suzana Bandić

31.08.2013. 22:00
Obilježili 50 godina mature i najavili susret za deset godina


Punih 50 godina otkako su napustili školske klupe tadašnje Ekonomske škole Zadar nekadašnji učenici IV. b razreda školske godine 1962/63. jučer su se ponovno okupili. Za ovu priliku školske su klupe zamijenili stolovima u restoranu Zadar gdje se njih 20-ak uz ukusnu spizu družilo do poslijepodnevnih sati. Osim onih koji su zajedno dijelili školske klupe ovoj zavidnoj, 50. godišnjici, odazvalo se i pet profesora.
»Ekonomi« su se odmah nakon susreta prisjetili šestero kolega koji su zauvijek napustili ovaj svijet, ali i onih koji im se jučer iz opravdanih razloga nisu mogli pridružiti. Boris Pisanski pobrinuo se da se spomenu sva imena učenika IV. b razreda, ali i profesora koji su im tijekom četiri godine školovanja predavali.
Razrednik, Roman Segarić, predavao im je predmete koji nisu omiljeni učenicima – knjigovodstvo i privrednu matematiku, no ovoj generaciji to nije smetalo, a danas kažu kako su im upravo ti predmeti svakodnevno koristili u radu.
– To što nas je naučio profesor Segarić bila je »alfa i omega« našeg posla – kažu složno te dodaju kako je njihov uspjeh u poslu kasnije pokazatelj koliko dobro ih je profesor Segarić naučio tu građu.