Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rukometaši Biograda sa Šibenčanima dobili na širini

Autor: Šime Ćurko

30.09.2009. 22:00
Rukometaši Biograda sa Šibenčanima dobili na širini

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pobijediti Krilnik u Splitu i solidni Trogir rezultati su koji daju nadu da se možemo boriti za vrh ljestvice – kaže Danijel Duvnjak


Prvo Krilnik u gostima pa Trogir kod kuće. Dvije utakmice, dvije pobjede rukometaša Biograda na početku sezone u Drugoj ligi. Biograđani ne pamte tako uspješan početak. Čak ni u sezoni 2005./06. kada su bili drugi u Drugoj ligi.
– Dobar početak – ustvrdio je Danijel Duvnjak, igrač i trener Biograda. Mi bismo dodali ne dobar nego odličan i to za momčad koja je ljetos ostala bez Šime Markića, posljednje dvije sezone najboljeg klupskog strijelca. Markić je prešao u Zadar, ali je zato Biograd dobio čak četiri igrača iz Šibenika, koji je ugasio seniorski pogon i odustao od Druge lige.
– Od četiri igrača iz Šibenika standardni igrač u prvoj sedmorici je samo Ivan Protega, koristimo i Darka Vujinovića dok Ivan Abramović i Božidar Bajalica igraju manje. Šibenčani su nam dobrodošli, no i bez njih imali smo domaćih aduta. S četiri igrača iz Šibenika možda nismo dobili previše na ukupnoj kvaliteti momčadi, ali smo dobili na širini igračkog kadra koji je sada znatno brojniji nego prošle sezone.
Kako je momčad, koja uglavnom igra u istom sastavu, posljednjih godina reagirala na dolazak četiri nova igrača?
– Šibenčani su vrlo skromni i radni igrači koji su se kao takvi odlično uklopili u momčad. Suigrači su ih baš zbog toga jako dobro primili i prema prvim nastupima očito je da smo posložili dobru momčad za ovu sezonu.
Uz Duvnjaka najiskusniji u biogradskim redovima su Ivan Zorica i Darijo Dumančić te vratar Tomislav Tomić. Svi oni godinama su uz povremene izostanke oslonac momčadi, a znatnu potporu imaju u mlađim snagama koji su nastupajući u momčadi mlađih kadeta u sezoni 2004./04. ostvarili veliki uspjeh plasmanom na završnicu Prvenstva Hrvatske. Do danas to je ostao posljednji nastup jedne momčadi iz Zadarske županije na PH računajući mlađe kadete i kadete.
– Još čekamo papire za Marka Punoša, povratnika iz Splita koji bi trebao biti spreman za sljedeće kolo kada gostujemo u Dubrovniku. S njim u momčadi bit ćemo još bolji i nadamo se nastavku dobrih igara i rezultata.
Posebno je zanimljivo da su Trogirani, lanjski prvobeligaši, u Biogradu postigli svega 14 golova.
– Odlično smo posložili obranu. Igramo 3-2-1 obranu s Troskotom ili Vujinovićem kao prednjim igračem. Upravo je veća konkurentnost u obrani dovela do toga da imamo više mogućnosti u tom dijelu igru. Jasno, s pravom obranom mnogo je lakše igrati i napad u kojem možemo još bolje.
Uz Hrvatski dragovoljac Biograd jedini u ligi ima četiri boda nakon dva kola.
– Pobijediti Krilnik u Splitu i solidni Trogir rezultati su koji daju nadu da se možemo boriti za vrh ljestvice. No, klub nema ambicija za ulazak u Prvu Dukat ligu tako da je Druga liga naša realnost do daljnjeg.
Bojite li se da bi igračima u nekim sljedećim utakmicama moglo nedostajati motiva kad znaju da im čak i prvo mjesto ništa ne donosi?
– I prije početka sezone znali smo da nema novaca za viši rang pa smo dobro odigrali prva dva kola. S obzirom da igramo bez opterećenja i možemo, kako se kaže, pružiti ruku, to bi nam moglo samo koristiti. Na parketu ćemo se boriti pa ćemo na kraju vidjeti gdje ćemo igrati sljedeće sezone. Tko zna, možda dobri rezultati pokrenu neke stvari.


 TOMIĆ:DRUGI SU LOŠI




Marin Tomić, predsjednik Biograda, dvije pobjede svoje momčadi ovako je prokomentirao:
– Nismo mi toliko dobri koliko su drugi loši. Moramo biti iskreni i reći da je tako premda smo s četiri igrača iz Šibenika znatno pojačali konkurenciju u momčadi.
Tomić smatra da je realnost Biograda osvajanje jednog od prvih pet mjesta.
– Budemo li na kraju prvaci, premda je o tome zaista rano govoriti, sve je moguće. Možda se zahvalimo i odustanemo od višeg ranga, a možda bude interesa u projektu Biograd u Dukat prvoj ligi. Ipak, trenutačno ne vidim veliki interes Grada Biograda u tome da igramo u višem rangu i nema naznaka da bi se takvo što moglo promijeniti.