Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Raštane: S Burčulom na Zmaj

30.09.2010. 22:00
Raštane: S Burčulom na Zmaj


 
 Nastavlja se NBA režim Treće lige. Nakon što je šest kola odigrano u dva tjedna uslijedila su dva tjedna odmora, a od ovog vikenda novi ubrzani ritam koji podrazumijeva utakmice u ritmu utorak – subota. Vodeće Raštane u 7. kolu u nedjelju 3. listopada gostuju kod Zmaja u Blatu na Korčuli. Po novu pobjedu Raštane kreću u najjačem sastavu nakon što su se u momčad iz amaterske reprezentacije vratili lijevi bočni Miroslav Andačić i napadač Josip Čačić. Očekuje se da će za Zmaj biti spreman i Goran Burčul koji je oporavlja od ozljede prsta noge. Raštane nakon Korčule kreću za Dubrovnik gdje će biti do utorka kada u Ćilipima u 8. kolu imaju gostovanje kod Konavljanina.
Vjerojatni sastav za Zmaj: Vugdelija, Maruna, Veršić, L. Batur, Andačić, Kurtin, Mišlov (Birkić), M. Batur, Srzentić, Burčul (Čačić), Mitrović.
Velebit: Oporavio se Barnjak
Nogometaši Velebita dvotjedni odmor u Trećoj HNL iskoristili su za mini pripreme. Tako je nakon utakmice 6. kola (pobjeda protiv Dinare 2:1) Vlado Mandić, trener, počeo pripreme za nastavak sezone u sklopu kojih je odigrana i trening utakmica protiv Zrmanje (pobjeda Velebita 4:1). Kad je riječ o igračkom kadru Leonardo Barnjak se oporavio od ozljede dok se povratak Dade Klapa nakon ozljede još čeka. Mandić u proteklom razdoblju nije imao na raspolaganju Josipa Kolića i Marina Dujmovića koji su bili u sastavu amaterske reprezentacije.
– Iako se liga nije igrala dva tjedna zadržali smo kontinuitet rada. Vratio nam se Barnjak, a nadam se da su Kolić i Dujmović spremni za nastavak Treće lige – kaže Mandić, dodajući da njegova momčad ovaj vikend u Opuzen protiv Neretvanca ne ide ‘brati mandarine nego bodove’. Nakon šest kola Velebit je sa 13 bodova na trećem mjestu na ljestvici, iza vodećih Raštana (18 bodova) i Primorca 1929 (15).
Primorac: Traži se trener
U biogradskom trećeligašu još ne znaju tko će na mjestu prvog trenera naslijediti Armanda Marenzija, koji je nakon dvije godine uspješnog rada naputio momčad iz kraljevskog grada i otišao u Grčku. Trening prve momčadi trenutačno vode Damir Knez, dosadašnji pomoćni trener i Ante Crnjak, bivši kapetan. Knez i Crnjak vodit će Primorac ove subote u domaćoj utakmici protiv Hrvaca. Potvrdio je to Darko Banić, predsjednik kluba.
– Pregovaramo s tri trenera, no s konačnom odlukom nećemo žuriti. Knez i Crnjak dobro rade svoj posao i momčad će biti spremna za Hrvace. Nema smisla da novi trener dolazi dan-dva prije utakmice jer u tako kratkom periodu ništa važnije ne može promijeniti – smatra Banić. Dok u Primorcu ne žele govoriti o kandidatima za Marenzijeva nasljednika preostaje samo nagađati. Možda će to biti netko od domaćih snaga (Leo Šarić Beklija, Jugo Dominis…), navodno je i Zadar nudio neke od svojih trenera iz mlađih uzrasta, netko je spomenuo i Davora Čopa, svojevremeno trenera Biograđana…
Dragovoljac: Kompletni na Posedarce
Ovoga ljeta osjetno pojačana momčad Dragovoljca iz Poličnika nakon četiri kola Četvrte HNL s deset bodova dijeli (Hajduk) prvo mjesto na ljestvici. Uspjeh Poličanaca je još veći kad se zna da su u dosadašnjim utakmicama pobijedili Krku 1:0, Polaču 2:1, Škabrnju 2:1 i remizirali u Pridrazi 1:1. Iako je u redove momčadi trenera Šime Deme ovoga ljeta stiglo čak deset novih igrača (dvojica su već otišla, Krešimir Jaklin u Škabrnju, a Toni Čačić u HV) momčad je već kroz prve utakmice pokazala uigranost i snagu. Potvrdu dobrih igara “crno-plavi” tražit će u nedjelju 3. listopada kada u najjačem sastavu (vraća se kapetan Mladen Proroković) igraju protiv Hrvatskog viteza.
Vjerojatni sastav za utakmicu protiv Posedaraca: Lončar, Marić, Bulić, Rodić, Grubić (Volpi), Proroković, Š. Fantov, J. Kevrić (Jakušić), Paleka, Vukorepa (Šarić), S. Čulina.
Pag: Mini pripreme
Iza nogometaša Paga su četiri utakmice u Četvrtoj HNL i isto toliko poraza. Dovoljan razlog za mobilizaciju na Julovici.
– Na pripremama smo igrali dosta dobro, ali ovo što pokazujemo u ligi je ispod svih očekivanja. U utakmici protiv Hajduka oštetio nas je sudac, a došlo je do izražaja i to što u momčadi imamo dosta mladih igrača kojima treba vremena za pravi učinak. Nije nevažno ni to što raspolažemo s malim kadrom igrača. U sljedećem kolu smo slobodni pa ćemo odraditi minipripreme, nakon kojih bi se trebala podignuti kvaliteta naše igre kao i fizička pripremljenost. Nadam se da će to vrlo brzo donijeti i prekid negativnog niza – kaže Alen Vedrić, trener Pažana.