Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vozač motocikla još uvijek kritično

30.09.2010. 22:00
Vozač motocikla još uvijek kritično


Vozač motocikla koji je u srijedu oko 14.40 prošao kroz crveno s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom bez zaštitne kacige, dan nakon nesreće još uvijek je kritično
Od posljedica prometne nesreće u srijedu navečer je u Općoj bolnici Zadar preminuo 18-godišnji Bruno Orinčić, biciklist na kojeg je u srijedu oko 14.40 sati neregistriranim i tehnički neispravnim motociklom, naletio 33-godišnji Jure Župan, sin poznatog zadarskog ugostitelja.
Po podacima iz policije, do nesreće je došlo kada je motociklist koji je bio bez zaštitne kacige, kretajući se Ulicom Ante Starčevića iz smjera Autobusnog kolodvora prema Intersparu, došao do križanja s Ulicom Franka Lisice, kojim je prošao za vrijeme trajanja crvenog svjetla. U tom je trenutku 18-godišnji Bruno vozeći bicikl prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu i za vrijeme trajanja zelenog svjetla pa je u punoj brzini naletio na njega udarivši u bočnu stranu bicikla. Od siline udarca oba vozača zadobila su višestruke prijelome i ozljede opasne po život, kojima je nesretni mladić svega nekoliko sati kasnije i podlegao na operacijskom stolu zadarske kirurgije. Prema posljednjim informacijama vozač motocikla koji je zadržan na liječenju na Jedinici intenzivne njege, još uvijek u kritičnom stanju, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.
Prije mjesec i pol na istoj prometnici, u predjelu kod “dvije pumpe”, na gotovo identičan način poginula je 13-godišnja biciklistica. Na djevojčicu je, dok je vozeći bicikl preko pješačkog prijelaza za vrijeme zelenog svjetla na semaforu, automobilom naletio 28-godišnjak i usmrtio je. Stanari okolnih obiteljskih kuća tada su upozoravali da bi netko trebao povesti računa da taj pješački prijelaz, kao i sam semafor, budu uočljiviji, a posebice s obzirom na to da je riječ o dvotračnoj prometnici na samom izlazu iz grada, kojom vozači nerijetko voze brže nego što je to dozvoljeno. Isti komentari mogli su se čuti i u srijedu poslijepodne na mjestu stradavanja mladog biciklista od stanara okolnih zgrada i obiteljskih kuća. Posebice, kažu, trebalo bi povesti računa i uvesti malo reda na nogostupu ispred videoteke Cobra koja se nalazi uz samu prometnicu, desetak metara od raskrižja gdje se klijenti videoteke nepropisno parkiraju, a ujedno ugrožavaju i ostale sudionike u prometu zbog neočekivanog kočenja i skretanja s prometnice na nogostup.